Εκδήλωση για το βιβλίο για τους πρωτοπόρους Κρήτες της Αυστραλίας από το 1829

«Οι πρωτοπόροι Κρήτες της Αυστραλίας από το 1829», είναι ο τίτλος του βιβλίου  του ιστορικού ερευνητή Σωκράτη Τσουρδαλάκη, που θα παρουσιαστεί σήμερα  Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, στην Χαλέπα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με τη συνεργασία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προσφωνήσεις των οργανωτών, ενώ τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Φραγκεδάκης, πρ. εμπορικός διευθυντής ESSO PAPPAS – EKO. Για την έκδοση θα μιλήσει ο συγγραφέας Σωκράτης Τσουρδαλάκης. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Συντονίστρια θα είναι η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη, πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικο τραγούδι για τον ξενιτεμένο από τη Ριζίτικη Παρέα της Νέας Κυδωνίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά και αγγλικά από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αφήγημα που παρουσιάζει την περιπέτεια των Κρητών που έφθασαν στη γη της Αυστραλίας, από τα μέσα του 19ου αιώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οργανώθηκαν σε κοινότητες και δημιούργησαν συλλόγους σε όλες τις πολιτείες, με μεγαλύτερους της Μελβούρνης (1956) και του Σύδνεϋ (1959) και σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια τμήματα της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει