Δραματικοί τόνοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Λόγω της μεγάλης έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κλινικές και τμήματα (παθολογική, ακτινολογικό, αναισθησιολογικό, ΤΕΠ, ψυχιατρικό, καρδιολογική) είτε υπολειτουργούν είτε λειτουργούν αποκλειστικά χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού τους και μόνο.

Στη Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το ertnews, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μανουσάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα μάλιστα μετά και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο κατά την παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου ενημερώθηκε για τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

“Κίνδυνος να χαθούν ζωές”

Με δραματικούς τόνους αναφέρθηκε ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, Νίκος Μουδατσάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν ζωές, αφού δεν θα μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις εφημερίες ενώ από 1/1 του 2024 σταματούν τα τακτικά χειρουργεία εφόσον δεν δοθεί λύση».

Τη στάση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου, καυτηρίασαν όσοι μίλησαν κάνοντας λόγο για σαφή πίεση προκειμένου να φύγει ο αναισθησιολόγος από τον Άγιο Νικόλαο για να καλύψει τη θέση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, απ’ όπου και κατάγεται ο ίδιος, πιέζοντας μάλιστα για αλλαγή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού που ζητούν αναισθησιολόγους σε Ιεράπετρα και Σητεία από επιμελητές Α που προβλέπει η απόφαση σε θέσεις διευθυντών.

Και αυτό διότι οι τρεις αναισθησιολόγοι που έχουν «συμφωνήσει» να φύγουν από τους τέσσερεις που τώρα εργάζονται στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου έχουν τον βαθμό του διευθυντή. Να αναλάβει τις ευθύνες της η ίδια η κοινωνία και να προστατέψει τη λειτουργία του νοσοκομείου, ζήτησαν οι εργαζόμενοι τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και θα στείλουν στον υπουργό Υγείας την 7η ΥΠΕ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει