Περίμεναν να περάσουν οι εκλογές για να κλείσουν ακόμα 3 καταστήματα των ΕΛ-ΤΑ

Ο εμπαιγμός και η περίπτωση της Επισκοπής

Το πολιτικό κόστος στις αυτοδιοικητικές εκλογές… φοβόταν η κυβέρνηση, γι’ αυτό και ανάρτησε την επομένη του δευτέρου γύρου, στη «Διαύγεια», την απόφαση για το κλείσιμο τριών ακόμα καταστημάτων των ΕΛ-ΤΑ στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου! Και ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, αναρτήθηκε η απόφαση για την παύση της λειτουργίας των καταστημάτων σε Επισκοπή, Άγιο Μύρωνα και Τυμπάκι!

Την ώρα που η περιφερειακή διοίκηση λέει με κυνισμό και αυθάδεια ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το παιδιά τους που κατεβαίνουν στο Ηράκλειο, χιλιάδες κάτοικοι δηλώνουν εξοργισμένοι και απογοητευμένοι.

Σε ό,τι αφορά την Επισκοπή, τα ΕΛ-ΤΑ έχουν συμπληρώσει στο κεφαλοχώρι περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, προσφέροντας υπηρεσίες σε μεγάλο όγκο κατοίκων, μέχρι και την περιοχή Κοκίνη Χάνι. Εμβάσματα, συντάξεις, συναλλαγές, εργόσημα, δέματα, λογαριασμοί, αλληλογραφία με δημόσιες υπηρεσίες και πολλές άλλες λειτουργίες, μένουν πλέον «ορφανές» για χιλιάδες κατοίκους που μπαίνουν σε καθεστώς μεγάλης ταλαιπωρίας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα ΕΛ-ΤΑ σε ότι αφορά την περιοχή, δεν πληρώνουν καν ενοίκιο. Πληρώνουν μόνο ένα συμβασιούχο υπάλληλο και το τηλέφωνο! Προφανώς και ο υπάλληλος δεν αρκεί για τον όγκο δουλειάς. Ευτυχώς έχει τη βοήθεια συγγενικών του προσώπων και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της υπαλλήλου, που αν και συνταξιοδοτήθηκε δεν μπορεί να αποχωριστεί το «σπίτι της».

Το εν λόγω κατάστημα μόνο ζημιογόνο δεν είναι.

Το αντίθετο! Μάλιστα για τις υπηρεσίες που προσφέρει είναι θείο δώρο για την ευρύτερη περιοχή. Κι όμως το κεντρικό κράτος το βλέπει αλλιώς και… ιδιωτικώς! Κρίμα.

Ας δούμε τουλάχιστον τι μπορούν να κάνουν οι τοπικοί άρχοντες: υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, απερχόμενες και επερχόμενες δημοτικές αρχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει