Παρουσία Πιερρακάκη η υπογραφή Μνημονίου μεταξύ ΙΤΕ κι Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, επισφραγίστηκε η έναρξη μιας νέας κοινής πορείας ΙΤΕ και Υπουργείου Παιδείας με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Δουκάκης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Σενετάκη.


Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας σχετίζεται με την εφαρμογή νέων εργαλείων, διαδραστικών τρόπων μάθησης, αλλά και αξιοποίησης εν γένει της τεχνολογίας και του συνόλου των νέων τεχνολογιών, στην εκπαίδευση των μαθητριών και μαθητών όλων των σχολείων.


Το μνημόνιο προβλέπεται να βάλει τις βάσεις για ένα πραγματικά ψηφιακό και σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το οποίο θα δίνει βαρύτητα σε μια σειρά από εργαλεία που αναπτύσσει το Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας τα οποία μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στην εκπαίδευση, αλλά και ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το σύγχρονο σχολείο στις μαθήτριες και τους μαθητές.


«Πρωταγωνιστής στην εκπαίδευση ήταν, είναι και θα είναι ο εκπαιδευτικός. Η τεχνολογία όμως είναι ο πιο σημαντικός δεύτερος λόγος, που θα βοηθήσει τον δάσκαλο και τον καθηγητή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Πιερρακάκης μετά την υπογραφή του Μνημονίου.
«Στόχος μας είναι να έχουμε καινοτομία παντού» τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης για να προσθέσει:
«Καινοτομία στις μεθόδους διδασκαλίας, στις μεθόδους βελτίωσης των δεξιοτήτων».
Ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης ανέφερε ότι «θέλουμε με την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο ΙΤΕ, να συνεισφέρουμε και στην αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Δουκάκης, ανέφερε ότι στόχος της συνεργασίας μεταξύ ΙΕΠ και ΙΤΕ είναι να ενισχυθεί όσο μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί κι εν τέλει να ωφεληθούν η κοινωνία και τα νοικοκυριά.
«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια κι ελπίζουμε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφέρεται ότι, μεταξύ άλλων το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σανουδάκης, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο γενικός γραμματέας Ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, καθώς και ο γενικός γραμματέας α’ βάθμίας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Κατσαρός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει