Μητσοτάκης: Επέπληξε υπουργούς για τις… αυτοδιοικητικές εκλογές

Την καλύτερη δυνατή αποτίμηση για τη Νέα Δημοκρατία θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος και δεν παρέλειψε να επιπλήξει τους Υπουργούς του για συγκεκριμένους λάθος χειρισμούς.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να περάσει την εικόνα της «νίκης» για την παράταξη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας πως οι πολίτες ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, ενώ τη δεύτερη Κυριακή είχαν … κουραστεί από τις πολλές εκλογικές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε σαφές ότι «ευθύνη μας είναι να μετουσιώσουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας, να έχουμε προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο κατανοητό και ενωτικό, χωρίς ακρότητες, χωρίς έπαρση. Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια ωραία φράση που λέει να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε. Καλό είναι να την έχουμε όλοι μας υπ’ όψιν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βασικό πολιτικό συμπέρασμα, προέκυψε από την πρώτη Κυριακή, εκεί όπου οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στήριξαν αναμετρήθηκαν αυτοτελώς και νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ θα επαναλάβω απλά κάτι το οποίο έχω πει πολλές φορές: η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, όπως το έκανε εξάλλου τέσσερα χρόνια τώρα, όπου ποτέ δεν κοιτάξαμε την κομματική προέλευση Περιφερειαρχών ή δημάρχων όταν κληθήκαμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Ακριβώς η ίδια πολιτική, απαρέγκλιτα, θα συνεχιστεί και τώρα» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η κυβερνητική αποτελεσματικότητα, τελικά, κρίνεται συνολικά στο τέλος της τετραετούς θητείας, όχι μόνο στην αρχή της. «Το πρόγραμμά μας απλώνεται έως το 2027. Αλλά μέχρι τότε οφείλουμε να το δικαιώνουμε μήνα-μήνα, με χειροπιαστό έργο» δήλωσε για να προσθέσει:

«Δεν σκεφτόμαστε λοιπόν τώρα ούτε τις κάλπες που πέρασαν ούτε τις ευρωεκλογές που έρχονται, παρά μόνο τη δουλειά την οποία έχουμε μπροστά μας.

Θα έλεγα ότι αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής μας. Και αν κάποιοι έχουν αμφιβολία για τη μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης, αρκεί να διατρέξουν τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα πολλά παράλληλα μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, την ανακούφιση των δανειοληπτών, σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία, τη διάθεση κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών που έφεραν οι θεομηνίες, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δασών.

«Όλα αυτά αποτελούν εκφάνσεις του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού, ο οποίος παραμένει η πυξίδα μας» σημείωσε για να προσθέσει:

«Τέλος, κάτι που αφορά την λειτουργία μας και τη συμπεριφορά μας. Η ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό, χωρίς ακρότητες, χωρίς έπαρση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει