Κώστας Τερζάκης: «Μία πορεία τεσσάρων χρόνων προσφοράς ολοκληρώνεται»

Δεν κάνει καμία αναφορά στην αποπομπή του

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Κώστας Τερζάκης, μέχρι χθες διοικητής του Βενιζελείου, ο οποίος αποπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Δεν κάνει καμία αναφορά στην απομάκρυνσή του, επικεντρώνεται στην προσφορά επί των ημερών του, πιθανόν να αισθάνεται και «αδικημένος» και αναφέρει:

«Ένας κύκλος σήμερα κλείνει. Μία πορεία τεσσάρων χρόνων αδιάκοπης κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης ολοκληρώνεται. Με γνώμονα πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο συνάνθρωπό μας.

Σε αυτή την πορεία, άξιοι και ακούραστοι συμπαραστάτες,  πάντα δίπλα μου ήταν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Όλοι αυτοί που κρατούν όρθια ακόμα και στις πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές τα νοσοκομεία μας. Που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τον ασθενή. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία μας.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια το Βενιζέλειο αντεπεξήλθε με αποτελεσματικότητα στη δύσκολη περίοδο της Covid. Αν και δεν ήταν νοσοκομείο αναφοράς αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών αναπτύσσοντας κλίνες Covid με επιτυχία.

Παράλληλα, την περίοδο αυτή εγκαινιάσαμε τη νέα πτέρυγα-στολίδι για την πόλη του Ηρακλείου με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τις μελέτες ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κεντρικού κτηρίου του Νοσοκομείου, αποπεράτωσης του Πανανείου Δημοτικού Νοσοκομείου, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Ενώ έχει σταλεί προς έγκριση η μελέτη για την ανακαίνιση των ΤΕΠ.

Στην εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου και στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών έχει συμβάλει η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως ο νέος αξονικός τομογράφος 128 τομών, προϋπολογισμού 1.000.000,00 και ο νέος στεφανιογράφος – αγγειογράφος, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» μαζί με τον νέο Πύργο Ηλεκτροφυσιολογίας προϋπολογισμού 90.000€ που παραλήφθηκε πρόσφατα.

Επιδίωξη και προτεραιότητα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου μας όσο και της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ασφαλώς πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης ικανού αριθμού αναισθησιολόγων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου μας. Ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιούργησε δυσλειτουργίες.

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας για άμεση ενίσχυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Βενιζελείου με ιδιώτες γιατρούς και η άμεση προκήρυξη για πρόσληψη  μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες μέσα στο 2023 θα συμβάλλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας».

Ο ίδιος καταλήγει:

«Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του οράματος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας προς όφελος των πολιτών,  τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, και τους διοικητές της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη και Νεκτάριο Παπαβασιλείου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει