Δικαίωμα στην πόλη: Μετά τις ευχαριστίες, δουλειά και υποχρεώσεις

Συνάντηση εργασίας του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» πραγματοποίησε  ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη διάρκεια της οποίας ευχαρίστησε τους υποψήφιους, τους εθελοντές και τους εκλογικούς αντιπρόσωπους του συνδυασμού για την εξαιρετικά αποτελεσματική προσπάθεια, ενώ συνεχάρη τους εκλεγμένους Συμβούλους, ευχόμενος υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που τους περιμένει.

«Όλες και όλοι, ανεξάρτητα από την εκλογή σας, έχετε μερίδιο στη νίκη της Παράταξης. Όλες και όλοι μαζί φέραμε τη νίκη για το Ηράκλειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Όλες και όλοι μαζί, είμαστε το Δικαίωμα στην Πόλη. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε απόψε εδώ. Για να υπηρετήσουμε την κοινωνία του Ηρακλείου.

Το Δικαίωμα στην πόλη έχει αυτό ως μόνο λόγο ύπαρξης. Ό,τι είπαμε το ίδιο βράδυ των εκλογών, ισχύει. Ισχύει ότι έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που μας ανατέθηκε. Ισχύει ότι έχουμε συναίσθηση της προσδοκίας που αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και στο μετεκλογικό κλίμα μέσα στην πόλη: προσδοκία και ελπίδα, στο χαμόγελο των ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά. Ισχύει ότι θα πορευθούμε πιστοί στις αρχές και στο πρόγραμμά μας. Ισχύει ότι στην πορεία μας είμαστε ανοιχτοί και αγκαλιάζουμε όλους χωρίς καμία διάκριση. Επειδή έχουμε συναίσθηση της ευθύνης και της πραγματικότητας δεν θριαμβολογούμε και δεν αυτοθαυμαζόμαστε. Γνωρίζουμε ότι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα για το καλό του Δήμου».

Δικαίωμα στην πόλη: Μετά τις ευχαριστίες, 
δουλειά και υποχρεώσειςΠαράλληλα, τονίζοντας ότι ο ρόλος όλων των υποψηφίων είναι καθοριστικός για την επόμενη μέρα, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε τις 10 νέες Ομάδες Εργασίας της δημοτικής παράταξης, όπου θα λειτουργήσουν ως «δεξαμενές σκέψης» με τα μέλη να προσφέρουν εθελοντικά, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συμμετοχικότητα που αποτελεί και βασικό στόχο της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη». Οι ομάδες αυτές είναι: Ποιότητας Ζωής, Εθελοντισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος & Αστικού Πρασίνου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα δουλέψουμε επίσης με τεχνικότερες ομάδες εργασίας για ζητήματα Πολεοδομίας, Κυκλοφορίας, Τεχνικών Έργων, καθώς και διαρθρωτικά θέματα των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνοντας: «Είμαστε στην αφετηρία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Έχουμε μια ισχυρή δημοτική ομάδα και άξιες κοινοτικές ομάδες. Μέχρι να φτάσουμε στην ανάληψη των καθηκόντων μας θα πρέπει: Να εμβαθύνουμε, να συγκεκριμενοποιήσουμε και προτεραιοποιήσουμε το πρόγραμμα δράσης μας, ώστε να μη χαθεί καθόλου χρόνος από την αρχή της θητείας μας. Να εξασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση από τη νυν στην νέα Δημοτική Αρχή. Να προετοιμάσουμε τη συνεργασία μας με την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με τους άλλους Δήμους της Κρήτης. Να διατηρήσουμε την επαφή μας με την τοπική κοινωνία και τις συλλογικές εκφράσεις της. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια λειτουργική σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζομένους του Δήμου μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει