Αυστηρές κυρώσεις ζητά το Ιράν

Τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα πρέπει να επιβάλουν εμπάργκο πετρελαίου και άλλες κυρώσεις στο Ισραήλ και να απελάσουν όλους τους Ισραηλινούς πρεσβευτές, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Η έκκληση γίνεται στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του OIC που πραγματοποιείται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να συζητηθεί η κλιμακούμενη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, μετά και την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας αργά την Τρίτη.

Ο Αμιραμπντολαχιάν ζήτησε επίσης να σχηματιστεί μια ομάδα Ισλαμιστων δικηγόρων για την τεκμηρίωση πιθανών εγκλημάτων πολέμου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο Ισραήλ από τις ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων για το πετρέλαιο, εκτός από την απέλαση Ισραηλινών πρεσβευτών εάν έχουν δημιουργηθεί σχέσεις με το Σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 11ήμερου βομβαρδισμού του Ισραήλ που ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στις νότιες ισραηλινές κοινότητες κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.300 άνθρωποι και περίπου 200 οδηγήθηκαν στη Γάζα ως όμηροι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει