ΑΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΨΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Το έγγραφο της ΔΥΠΕ που άναψε φωτιές

…για καταγραφή των εργαζομένων που συμμετείχαν στη στάση εργασίας του Βενιζελείου

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε το έγγραφο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης που ζητά τα ονόματα γιατρών και εργαζόμενων του Βενιζελείου που συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση για τη σωτηρία του νοσοκομείου.

Υπήρχε μάλιστα χρονικό περιθώριο τα ονόματα τα συμμετεχόντων στην  στάση εργασίας να δοθούν μέχρι τις 11 το πρωί.

Τα ονόματα συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου και από νωρίς τα τηλεφωνήματα προς τις Διευθύνσεις του Βενιζελείου που έλαβαν το σχετικό έγγραφο χτυπούσαν συνεχώς, για να καταγραφούν έγκαιρα τα στοιχεία των απεργών.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα προκλητική από τους υγειονομικούς, που αγωνίζονται για το νοσοκομείο τους.

«Ήταν υπερβολική αυτή η κοινοποίηση του εγγράφου της ΥΠΕ, εν μέσω εκφοβιστικού κλίματος, για μία συγκέντρωση στην οποία συμμετείχει τέτοιο πλήθος κόσμου και στην οποία η ΥΠΕ θα έπρεπε να είναι αρωγός και όχι κατήγορος» είπε το μέλος της Τριμελούς Επιτροπής των γιατρών του Βενιζελείου, διευθυντής Χειρουργικής Γιώργος Κωστάκης.

Ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στην «Π» ότι δεν πρόκειται για «πάγια τακτική της ΔΥΠΕ», όπως υποστηρίζει η διοίκηση, γιατί μέχρι τώρα στη διάρκεια κινητοπιήσεων,  τα στοιχεία αυτά τα έδιναν στο νοσοκομείο, ενώ χθες τα τηλέφωνα χτυπούσαν συνεχώς για να συγκεντρωθούν από τα τμήματα τα ονόματα και ο αριθμός των απεργών προκειμένου να σταλούν στη ΔΥΠΕ.

Από την πλευρά της η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ επισημαίνει ότι δεν έγινε τίποτε διαφορετικό από ό,τι γίνεται κάθε φορά, γιατί αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει