Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη εξέφρασαν οι Ηρακλειώτες

Πλήθος κόσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό λαό στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην πλατεία Ελευθερίας. Την κινητοποίηση  διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΝΠΔΔ- Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Φυσικής, Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Παν. Κρήτης καθώς και της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΛΜΕΠΑ. Πολυάριθμη, επίσης, ήταν και η συμμετοχή Παλαιστινίων και Αράβων εργαζομένων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Ρ. Σκυβαλάκη εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών, η Λ. Αναστασοπούλου εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων, ο Γ. Σαμπροβαλάκης, γραμματέας του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών, και ο Α. Μακαρατζής εκ μέρους των εργατικών σωματείων. Όλοι οι ομιλητές καταδίκασαν τη συνεχιζόμενη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων καθώς και τη συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τόνισαν ότι η ειρήνη μπορεί να έλθει μόνο με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και την επιστροφή όλων των προσφύγων στη γη τους.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Πατεράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη, στη Λωρίδα της Γάζας διαπράττεται ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά…

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή 
του κόσμου στην κινητοποίησηH τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλουν στο Ισραήλ.

Σ’ αυτές τις συνθήκες παλεύουμε αποφασιστικά για να σπάσει το σκοτάδι της παραπληροφόρησης. Σκοπός του φιλειρηνικού κινήματος είναι η συμπόρευση περισσότερων λαϊκών δυνάμεων με τους Παλαιστίνιους αγωνιστές».

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης στην οποία κυριάρχησαν τα συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και καταδίκης του ιμπεριαλισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει