Η Τέσυ Μπάιλα και ο Μιχάλης Τζανάκης παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τα νέα τους μυθιστορήματα θα παρουσιάσουν  οι συγγραφείς Τέσυ Μπάιλα και  Μιχάλης Τζανάκης, αύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στις 8 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Σε μία σπάνια συνάντηση, οι δύο δημιουργοί θα μιλήσουν για τα τελευταία έργα τους και θα συζητήσουν με τους φίλους του βιβλίου. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Ραδάμανθυς και οι εκδόσεις Ψυχογιός.

‘’Μια νύχτα μόνο”

“Μια νύχτα μόνο” αρκεί για να ανακαλύψει ο αφηγητής την ιστορία ενός ολόκληρου αιώνα! Πόλεμοι, πάθη, έρωτες, τραγωδίες, ηρωισμοί, όλα όσα συνθέτουν την ανθρώπινη περιδίνηση της ζωής σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς και δύσκολους που η επιβίωση ήταν το μόνο ζητούμενο. Ο επικείμενος θάνατος της γιαγιάς ξεκλειδώνει μυστήρια, καλά φυλαγμένα στη ναφθαλίνη του παρελθόντος.

Μια παλιά βεντέτα, μια εθνική τραγωδία, ανθρώπινες απώλειες, έρωτες καταδικασμένοι από την μοίρα, κι  άλλοι πόλεμοι και «αλήθειες» που αναδύονται μέσα από επιστολές ανθρώπων που άφηναν το στίγμα τους σε λίγες γραμμές. Εκείνες ακριβώς τις γραμμές που θα αφήσουν ξάγρυπνο τον αφηγητή με πολλούς χτύπους στην καρδιά και πολλά δάκρυα στα μάτια!

Ο Μιχάλης Τζανάκης σπούδασε φιλολογία και εργάζεται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως διοικητικός υπάλληλος. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με δημοσιευμένα άρθρα, χρονογραφήματα, αλλά και κριτικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκατρία έργα του και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.

“Λέγε με Ισμαήλ”

Πέρα 1955-1964. Μια ελληνική γειτονιά στην καρδιά της Πόλης, εκεί όπου Έλληνες και Οθωμανοί συνυπάρχουν αρμονικά, ονειρεύονται, αγαπούν, ερωτεύονται και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Ανάμεσά τους ο καλόκαρδος Ισμαήλ με τον καφενέ του, ο μοναχικός Ισίδωρος χωμένος στη σκόνη των βιβλίων του, η λάγνα Αϊσέ που φεύγει αφήνοντας πίσω της ένα παιδί, η αρχόντισσα Καλλιάνθη, ο Ναντίρ που ορέγεται την Ασλίβ, η Εσίν που θα αλλάξει τη μοίρα της και η γριά Γιασεμώ με τον Γιουσούφ σχηματίζουν έναν θίασο που περιφέρεται στα σοκάκια της Πόλης, στους καφενέδες και στα χαμάμ, στα πορνεία, στη θάλασσα του Βοσπόρου και στις μνήμες των πατρίδων που κάποτε χάθηκαν ή ανταλλάχτηκαν.

Κι ενώ αισθάνεται κανείς πως οι άνθρωποι συνεχίζουν να συμβιώνουν αρμονικά στο πολυφυλετικό σκηνικό της Πόλης, τα σύννεφα του εθνικισμού μαζεύονται στον ορίζοντα. Τα Σεπτεμβριανά αλλά και οι απελάσεις του ’64 θα αλλάξουν τη ζωή των ηρώων και της Πόλης για πάντα.

Η Τέσυ Μπάιλα γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Εμφανίστηκε στην ελληνική λογοτεχνία το 2009. Ασχολείται με τη φωτογραφία, και ατομικές εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνίας και στην Αθήνα. Διατηρεί στήλες λογοτεχνικής αρθρογραφίας και βιβλιοκριτικής σε έγκριτα διαδικτυακά περιοδικά. Είναι επίσης συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Literature.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει