Ολοκληρώθηκαν οι διαδραστικές εκδηλώσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Με τη συμμετοχή των  μαθητών  του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Άρβης πραγματοποιηθηκαν μια    μια σειρά ξεχωριστών δράσεων στην παραλία της   για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, μέσα από παιχνίδια, καλλιτεχνικές κατασκευές.

Οι διαδραστικές αυτές εκδηλώσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διαπεριφερειακής Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» (Υπομέτρο 4.3 CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου).

Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 11 ετών συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της παραλίας και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ορισμένα απορρίμματα στις κατασκευές τους.

Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε  ένα φόντο που είχε τη μορφή βυθού. Οι μικροί μαθητές αφού συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό εργαστήρι, πρόσθεσαν τη δική τους πινελιά στον βυθό, όπου είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο «βυθός» παραχωρήθηκε στα σχολεία για την υλοποίηση νέων δράσεων, που θα σχεδιάσουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές άκουσαν παραμύθια της θάλασσας και καλούνταν να εντοπίσουν στο περιβάλλον στοιχεία από την αφήγηση, που ολοκληρώθηκε με τραγούδια. Τα παιδιά διασκέδασαν μέσα από εκπαιδευτικό παιχνίδι στην άμμο, ήρθαν σε επαφή με το περιβάλλον και κατανόησαν την ανάγκη προστασίας του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στήθηκε υπαίθριο μαγειρείο και ετοιμάστηκε παραδοσιακή κακαβιά.

Αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί δύο μέρες νωρίτερα στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει