ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΤΕ: Στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας

Διήμερη περιοδεία στο Ηράκλειο πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός πιθανότατα θα φθάσει στο Ηράκλειο μετά το μεσημέρι, αφού αύριο το απόγευμα αναμένεται να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας κι Έρευνας κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, πρόκειται για μια υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Ιδρύματος με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό άλλωστε και από      νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο θα βρίσκονται τόσο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Κατσαρός, όσο και ο πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπυρίδων Δουκάκης.

Γραμματέας και πρόεδρος θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και τα ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας από το πρωί, ενώ έχουν προγραμματιστεί αναλυτικές παρουσιάσεις για τις δυνατότητες του ΙΤΕ, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον. Ιδιαίτερη παρουσίαση και αναφορές θα γίνουν στο Ινστιτούτο Υπολογιστών Μαθηματικών από το οποίο εκκίνησε και η πρωτοβουλία για την σύναψη Μνημόνιου συνεργασίας με το υπουργείο.

Η υπογραφή του Μνημόνιου Συνεργασίας θα γίνει το απόγευμα, στην οποία και θα παραβρεθεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πιερρακάκης.

Το μνημόνιο συνεργασίας σχετίζεται με την εφαρμογή νέων εργαλείων, διαδραστικών τρόπων μάθησης, αλλά και αξιοποίησης εν γένει της τεχνολογίας και του συνόλου των νέων τεχνολογιών, στην εκπαίδευση των μαθητριών και μαθητών όλων των σχολείων.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται να βάλει τις βάσεις για ένα πραγματικά ψηφιακό και σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το οποίο θα δίνει βαρύτητα σε μια σειρά από εργαλεία που αναπτύσσει το Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας τα οποία μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στην εκπαίδευση, αλλά και ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το σύγχρονο σχολείο στις μαθήτριες και τους μαθητές.

Σύμφωνα με το γραφείο του υßπουργού, ο κ. Πιερρακάκης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων και την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει