Ημερίδα για τους μετανάστες

Ημερίδα με τίτλο  «Συμμετοχική Δημοκρατία με Μετανάστες και Μετανάστριες ενεργούς πολίτες» διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου από τις 9.30 το πρωί έως και τις 5.00 το απόγευμα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στη Μονής Αγκαράθου 9.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EMVI «Ενισχύοντας τις φωνές των μεταναστών για τις πολιτικές Ένταξης & Κοινωνικής Συμπερίληψης» στοχεύοντας σε έναν πολύπλευρο διάλογο ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι διάπλασης του μεταναστευτικού και του ασύλου μέσα από τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές και οι δυνατότητες σύμφωνα με το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, αλλά και στην πράξη, της συμμετοχικής δημοκρατίας και εκπροσώπησης.

Πανεπιστημιακοί, ειδικοί και εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων και κοινοτήτων θα συζητήσουν με το κοινό θεματικές που άπτονται των πολιτικών δικαιωμάτων, της ψηφιακής δημοκρατικής συμμετοχής, των κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία, τη στέγαση, την υγεία και την εκπαίδευση και την ενεργή συμμετοχή των κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων στα κοινά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει