Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων

Έντονοι φόβοι από γιατρούς και φαρμακοποιούς εκφράζονται στο Ηράκλειο, για μια νέα έξαρση κρουσμάτων γρίπης, σε συνδυασμό με τα ήδη αυξημένα κρούσματα κοροναϊού, που ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ.

Οι αλλαγές στον τρόπο διάθεσης των εμβολίων κατά της γρίπης από την πλευρά της κυβέρνησης, για τη χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή ως και το τέλος Νοεμβρίου, έχει οδηγήσει αρκετά μέλη των ευπαθών ομάδων να αναβάλουν τον άμεσο εμβολιασμό τους και να τον μεταθέσουν για μετά το Νοέμβριο. Την ίδια ώρα ωστόσο τα κρούσματα κορονωϊού στο Ηράκλειο αυξάνονται επικίνδυνα, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το γεγονός να αρχίσουν να αυξάνονται παράλληλα με τα κρούσματα Covid, το αμέσως επόμενο διάστημα που αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας.

Αυτός ο συνδυασμός προβληματίζει έντονα τους υγειονομικούς, που υποστηρίζουν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ορατό το ενδεχόμενο αρκετοί όχι μόνο να μην μπορέσουν να εμβολιαστούν, αλλά και να νοσήσουν πολύ νωρίτερα, επιβαρύνοντας σημαντικά ένα ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός πραγματοποιείται σε υγιείς πολίτες, ενώ συστήνεται η μεγάλη προσοχή και προστασία από ασθένειες για 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο προβληματισμός είναι έντονος κι οι επιφυλάξεις που εκφράζονται για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών της κυβέρνησης πολλές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει