Διπλά κίνητρα για νόμιμη εργασία

Οι μεταρρυθμίσεις και οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας για ταχύτερη αλλά ταυτόχρονα συνεκτική ανάπτυξη και η συμβολή των επιχειρήσεων στην προσπάθεια αυτή βρέθηκαν στο επίκεντρο της προ χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης-τόνισε ο κ.Γεωργιάδης – είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το ΕΒΕΑ. Το υπουργείο Εργασίας ωστόσο είναι σαν δυο όψεις του ιδίου νομίσματος με το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι δυο πλευρές είναι συνεργατικές και όχι αντίθετες. Η επιχείρηση δεν μπορεί να πάει μπροστά εάν δεν παρέχει στους εργαζόμενούς της ικανοποιητικούς μισθούς και καλή ποιότητα ζωής. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να διεκδικούν περισσότερα προνόμια και καλύτερους μισθούς εάν οι επιχειρήσεις που εργάζονται δεν πηγαίνουν μπροστά. Άρα, στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι δυο αυτές πλευρές να συνεργαστούν για την αμοιβαία επ’ ωφελεία.

Η αδήλωτη και κυρίως η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στρεβλώσεως του υγειούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

Μια επιχείρηση που λειτουργεί νομίμως και σωστά, δεν μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί μια επιχείρηση που δουλεύει με μαύρα χρήματα και μαύρη εργασία. Και αργά ή γρήγορα αυτό θα βλάψει και τη δική της προσπάθεια.

Άρα, δεν μπορείς να έχεις ένα φαύλο κύκλο που δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει