Ανησυχία για τα καύσιμα

Επανέρχεται η ανασφάλεια αναφορικά με τις τιμές των υγρών καυσίμων και ειδικότερα αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες και φαίνεται να επηρεάζονται από την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Ήδη η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο κυμαίνεται μεταξύ 1.42 ευρώ κι 1.45 ευρώ, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν κάποιες σχετικές εκπτώσεις από συγκεκριμένες εταιρείες, εφόσον πληρώσουν με κάρτα και προχωρήσουν σε παραγγελίες άνω των 300 ευρώ.

Αυτές οι «εκπτώσεις» ωστόσο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, ενώ οι καταναλωτές δεν δείχνουν καμία προθυμία να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης περιμένοντας τις εξελίξεις και προσδοκώντας σε αντιστροφή του κλίματος.

Μοναδικό παρήγορο γεγονός στην όλη κατάσταση είναι το ότι οι τιμές στα υπόλοιπα υγρά καύσιμα έχουν αποκλιμακωθεί ξανά με την απλή αμόλυβδη βενζίνη να βρίσκεται κάτω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Παρ’ όλα αυτά, ήδη στις διεθνείς αγορές έχουν αρχίσει να διαφαίνονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα, που μοιραία θα περάσουν και στους καταναλωτές. Οι αυξήσεις μάλιστα υπολογίζεται ότι θα επηρεάσουν τις τελικές τιμές των καυσίμων κατά 5 έως 7 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ορατή η πιθανότητα, το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο – αν δεν απορροφηθούν οι αυξήσεις από τους πρατηριούχους- να ξεπεράσει το 1.50 ευρώ ανά λίτρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει