Συμμετέχει και η ΕΜΥΔΑΣ στο συλλαλητήριο υγείας

Την ενεργή συμμετοχή της στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κρήτης αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε η ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης εκφράζοντας απερίφραστα τη στήριξή της στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζέλειου για τη σωτηρία του ιστορικού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της, «δεδομένου του ότι η πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας για την υποστελέχωση που οδηγεί σε υποβάθμιση του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αλλά και όλων των νοσοκομείων της περιφέρειας.

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσουν να φυλλορροούν στελέχη από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πρόσφατη πανδημία κατέδειξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ σε πόρους, υποδομές και προσωπικό. Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις προκειμένου να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, ούτως ώστε να ανταποκριθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας σε όλους.

Καθοριστικός στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας είναι ο ρόλος των Τεχνικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων, τόσο υπευθύνων για την ασφαλή λειτουργία των υποδομών, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές (απορρόφηση χρηματοδοτικών εργαλείων για αναβάθμιση βιοϊατρικού εξοπλισμού, συμμετοχή σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κλπ).

Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και στηρίζουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις του συλλόγου εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει