ΠΑΣΟΚ: Στόχος τώρα η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

Μόνο τις ευρωεκλογές βλέπουν τώρα μπροστά τους στο ΠΑΣΟΚ θεωρώντας πως η αμέσως επόμενη… πίστα, περνά μέσα από την δεύτερη θέση (στη χειρότερη περίπτωση) των εκλογών του Ιουνίου.

Τα στελέχη του κόμματος έχουν κάθε λόγο να χαίρονται από την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών και το μήνυμα που δόθηκε την Κυριακή, θεωρώντας πως η αλλαγή έχει ξεκινήσει συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υποστηρίζουν πλέον πως το «ΠΑΣΟΚ είναι το 2ο κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχει βάλει γερά τις βάσεις για να πάει ακόμα πιο ψηλά στις ευρωεκλογές.

Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χθεσινοβραδινή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη».

Εκτός αυτού βέβαια μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές κόντρες κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι σαφές ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσα από τις νίκες θα επιφέρει την ηρεμία στο κόμμα αλλά και θα χαράξει τη στρατηγική του απέναντι στους δύο αντιπάλους, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Μητσοτάκη είναι τεράστιο το πλήγμα να χάσει τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Από την άλλη, στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να αναδείξουν και τη σημαντική απουσία επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, καθώς, όπως λένε, το αποτέλεσμα της κάλπης του β’ γύρου της Κυριακής ήταν ακόμα μία αποδοκιμασία προς τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, τόσο ο Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα σηκώσουν τους τόνους απέναντι στον Μητσοτάκη σε ζητήματα καθημερινότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει