Ο υπουργός έπαυσε τη διοίκηση του Βενιζελείου!

Με μία αιφνιδιαστική κίνησή του σήμερα και μία μέρα μετά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης  Χρυσοχοϊδης έπαυσε με απόφασή του τη διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου απολύοντας τον διοικητή και την αναπληρώτρια διοικήτριά του!

Ο κ. Χάρης Λυδάκης
     Ο κ. Χάρης Λυδάκης

Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας Χάρης Λυδάκης .

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα ο έλεγχος φαίνεται ότι έχει χαθεί και η πορεία προς την διάλυση,  σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.

Εδώ και ένα  πάνω από ένα μήνα καλύπτονται χειρουργικά μόνο τα επείγοντα περιστατικά .(το νοσοκομείο έμεινε με 4 αναισθησιολόγους και 1-2 χειρουργικές αίθουσες την ημέρα)

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξακολουθούν να βρίσκονται οι γιατροί του παθολογικού τομέα που συνεχίζουν να υποχρεώνονται να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ άρχισαν ήδη οι παραιτήσεις των ειδικευόμενων του χειρουργικού τομέα, αφού οι νέοι γιατροί δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σε κλειστά χειρουργεία.

Με μια «συγγνώμη» στους πολίτες του Ηρακλείου για την ταλαιπωρία τους και την δέσμευση ότι το Βενιζέλειο θα συνεχίσει να λειτουργεί με 4 χειρουργικές αίθουσες την ημέρα σε πρώτη φάση με την συνδρομή ιδιωτών αναισθησιολόγων, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας καταρχάς  συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και πως «έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, έχουμε τη βούληση και τη γνώση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει τη λειτουργία των χειρουργείων, με στόχο να μη λειτουργούν καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια,ενώ θα ακολουθήσουν διαδικασίες -εξπρές για μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει