Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου που έκανε τη μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα

Ο Χάρης Δούκας κατατάσσεται στο 2% των πιο διαδραστικών επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Harvard

Ο  καθηγητής του Πολυτεχνείου  που κατατάσσεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων παγκοσμίως με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard, έκανε την μεγάλη ανατροπή στο δήμο Αθηναίων,αφήνοντας πίσω του το φαβορί Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Χάρης Δούκας που μπήκε ως «αουτσάιντερ» στην  κούρσα την 1η Αυγούστου οπότε έλαβε από το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα, κατάφερε χθες να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές και να αναλάβει τα ηνία στο  δήμο Αθηναίων, με έναν τεχνοκρατικό λόγο που άρεσε στους πολίτες οι οποίοι επέλεξαν την αλλαγή.

Στον α’ γύρο είχε συγκεντρώσει ποσοστό 14,19%, έναντι 41,35% του νυν δημάρχου.

=Ωστόσο, με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνάντησή του με τον Κ. Ζαχαριάδη, ο Χάρης Δούκας κατήγαγε μια μεγάλη νίκη. Με καταμετρημένο το 99,56% των ψήφων, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 55,98%, ενώ ο συνυποψήφιός του Κώστας Μπακογιάννης, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά»  44,02%.

Δηλώσεις του Χάρη Δούκα

Δηλώσεις μετά τη νίκη του έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

“Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα” είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την “τιμή που του έκαναν”. Σημείωσε ότι οι πολίτες της Αθήνας κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική.

Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Κώστα Ζαχαριάδη και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις και ότι θα είναι δίπλα σε όλους τους Αθηναίους.

“Το πιο ωραίο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε” κατέληξε.

Αμηχανία

Η απόλυτη ανατροπή έφερε αμηχανία σε πρώτη φάση στο στρατηγείο του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και στα στελέχη της ΝΔ που έμαθαν τα αποτελέσματα συμμετέχοντας στο πάνελ κάποιου καναλιού και κλήθηκαν να δικαιολογήσουν την ήττα όχι μόνο στο Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους κρίσιμους Δήμους και σε περιφέρειες που η ΝΔ είχε δώσει μεγάλη σημασία.

Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό, λέει η αντιπολίτευση, με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να παίρνει άλλο χαρακτήρα από ότι ο πρώτος. Η ΝΔ έχασε τους δύο από τους τρεις δήμους που είχε θέσει ως στόχο και τις πέντε από τις 13 περιφέρειες.

Μπακογιάννης: “Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά”

Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος είπε, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την ομαλή μετάβαση του δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε τους Αθηναίους για την «ευκαιρία ζωής» που του έδωσαν, όταν τον εξέλεξαν για δήμαρχο.

Ποιός είναι

Ο Χάρης Δούκας γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει