Ζητούν έγγραφα για το ναυάγιο του “Ηράκλείο”

Αίτηση για την κατάθεση των εγγράφων σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο», που βυθίστηκε στις 8/12/1966 κατέθεσε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης

Ο ίδιος ζητά από τους Υπουργούς  να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής όλη τη δικογραφία για το Ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειον”. Συγκεκριμένα, ζητά αντίγραφα των καταθέσεων των αξιωματικών της γέφυρας του πλοίου και άλλα σχετικά έγγραφα,  που δόθηκαν στο λιμεναρχείο Πειραιά, τα οποία ελήφθησαν υπόψιν στα πλαίσια της προανάκρισης προκειμένου να συνταχτεί το πόρισμα της ΑΣΝΑ. «Από τα συγκεκριμένα αυτά άτομα κανένα δεν είναι εν ζωή, άρα δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα προσωπικών δεδομένων.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε είναι απαραίτητες για να κατανοήσουμε το τραγικό γεγονός που συνέβη εκείνο το βράδυ, μιας και αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο εκτός του ότι είναι από τα σημαντικότερα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Κρήτης και ως βουλευτής Ηρακλείου επιθυμώ να εξετάσω ορισμένες σημαντικές πλευρές του» αναφέρει ο κ. Συντυχάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει