ΖΑΧ. ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ : «Υπάρχει ανάγκη για άμεση αλλαγή»

«Οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Χερσονήσου έδειξαν στις 8 Οκτωβρίου με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι υπάρχει η ανάγκη για άμεση αλλαγή και για ένα νέο, αναπτυξιακό μίγμα ανθρώπων, που θα παράγει έργο κι όχι επικοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην «Π» ο υποψήφιος δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος άγγιξε την πρώτη Κυριακή το πολυπόθητο 43%, αλλά για ελάχιστες ψήφους δεν εξελέγη δήμαρχος.

Στην συνέντευξη που παραχωρεί μία ημέρα πριν από τις εκλογές, ο κ. Δοξαστάκης μιλά για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, για την ανάγκη ουσιαστικών διεκδικήσεων και παραγωγής έργου, ενώ τονίζει πως έχει έρθει η ώρα, ο Δήμος να γυρίσει σελίδα. «Θέλουμε, μπορούμε και θα το καταφέρουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερ.: Με ποιές σκέψεις οδηγείστε στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής; Ποιά είναι η πρόβλεψη σας για το αποτέλεσμα και ποιά τα σημεία υπεροχής σας απέναντι στον ανθυποψήφιό σας;

Απ.: Κατ’ αρχάς οφείλουμε ως παράταξη, να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας οδήγησαν μία ανάσα πριν από την εκλογή μας από την πρώτη Κυριακή. Η 8η Οκτωβρίου μας έδειξε καθαρά πως ο Δήμος Χερσονήσου θέλει αλλαγή σελίδας και χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να προσφέρει στον τόπο, να δημιουργεί και να την καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.Τα δεδομένα του εκλογικού συστήματος ωστόσο είναι τέτοια, που σύμφωνα με την ετυμηγορία των πολιτών πηγαίνουμε σε μία δεύτερη Κυριακή.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να κάνουμε πράξη την αλλαγή σελίδας που χρειάζεται ο Δήμος μας και για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον Δήμο του μέλλοντος.

Οι σκέψεις για έναν Δήμο που θα αναπτύσσεται ισόρροπα, θα αξιοποιεί πλήρως τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, θα σέβεται τους πολίτες τόσο του παραλιακού μετώπου, όσο και της ενδοχώρας, αλλά και θα διεκδικεί με στόχο μια διαρκή αναπτυξιακή προοπτική μας οδηγούν στη δεύτερη Κυριακή.

Η 15η Οκτωβρίου είναι μία διαδικασία, που θεωρητικά οι κάλπες είναι άδειες και οι εκλογές αρχίζουν από το μηδέν. Πρακτικά ωστόσο, οι δημότισσες και οι δημότες μας έχουν εκφράσει την αρχική θέση τους για αλλαγή σελίδας.

Οπότε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι πολίτες την πρώτη Κυριακή και με την δυναμική που αναπτύσσεται από τους νέους δημοτικούς μας συμβούλους αλλά και απ’ όλη την ομάδα μας, προχωράμε στην δεύτερη Κυριακή, με τη βεβαιότητα, ότι για μία ακόμα φορά οι δημότισσες και οι δημότες θα δείξουν την πρόθεση τους ο Δήμος να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει επιτέλους μπροστά. Μαζί με τους πολίτες, μαζί με τις δημότισσες και τους δημότες μας, μπορούμε να επιτύχουμε τα μέγιστα.

Ερ.: Ποιές είναι οι μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο Δήμος Χερσονήσου και τί μπορείτε εσείς να εγγυηθείτε για το μέλλον του;

Απ.: Η επόμενη πενταετία φέρνει για το Δήμο μας συγκεκριμένα δεδομένα. Η αξιοποίηση του χώρου της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, η δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα και η κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Κρήτης στο Καστέλι, δημιουργούν νέες προκλήσεις και την ανάγκη για νέες διεκδικήσεις από την πλευρά μας.

Μέχρι στιγμής, αυτά που έχουμε ακούσει αποτελούν ευχολόγια χωρίς όραμα και συγκεκριμένο οργανόγραμμα, σε ένα πλαίσιο παράθεσης έργων και χρηματοδοτήσεων, που κατά κανόνα αφορούν σε συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά παρουσιάζονται ως νίκη του νυν δημάρχου και μόνο. Κατ’ αρχάς εμείς πιστεύουμε στη σύνθεση και τις ομάδες, ενώ θεωρούμε πως η όποια δράση χωρίς σχέδιο και οργάνωση αποτελεί κενό γράμμα.

Με περισσή ευκολία η νυν Δημοτική Αρχή παρουσιάζει υποτιθέμενες χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όταν οι πολίτες δεν έχουν δει απολύτως τίποτα κι όταν οι πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες μετρούν ακόμα πληγές κι όχι αποκαταστάσεις. Εμείς, δεν βασιζόμαστε σε ευχολόγια, ούτε παραθέτουμε μια εικονική πραγματικότητα που δεν βλέπει κανείς.

Απαντάμε στις προκλήσεις με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή και για τα θέματα διαχείρισης των επιπτώσεων της.

Ασφαλώς δεν ξεχνάμε τα ζητήματα ισόρροπης ανάπτυξης στο Δήμο μας, αλλά και του πολιτισμού καθημερινότητας, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα και με την Τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει ο Δήμος μας κι αναμένεται να ενισχυθεί την επόμενη πενταετία.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και η ανάγκη για σωστό σχεδιασμό και δράση μεγάλη. Έχουμε ωστόσο τόσο τους ανθρώπους, όσο και τη θέληση να προχωρήσουμε μπροστά και να οδηγήσουμε το Δήμο μας στη νέα εποχή.

Ερ : Ποιό κατά την άποψη σας είναι το διακύβευμα της δεύτερης κάλπης  και για ποιούς λόγους θεωρείτε ότι πρέπει οι συνδημότες σας να επιλέξουν το δικό σας συνδυασμό;

Απ.: Στην αυριανή κάλπη οι δημότισσες και οι δημότες καλούνται να ψηφίσουν και να επιλέξουν τους ανθρώπους εκείνους που θα διαχειριστούν κάποιες από τις ίσως δυσκολότερες προκλήσεις, της επόμενης πενταετίας.

Η ψήφος των δημοτισσών και δημοτών αποτελεί μια σημαντική επιλογή, αφού κρίνει τη θέση που θα έχει ο Δήμος Χερσονήσου μέσα σε ένα πλαίσιο διαρκών αλλαγών, προοπτικών και προκλήσεων.

Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε ξανά τον διεκδικητικό ρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει ο Δήμος μας, να εργαστούμε για το αύριο και να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα εποχή.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο οργανόγραμμα, μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, μέσα από δράσεις και προοπτικές που έρχονται να σταματήσουν τη συντήρηση και να βάλουν τέλος στο υφιστάμενο τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος μας.

Έχουμε αποδείξει μέσα στην πορεία των χρόνων τις δυνατότητες μας, το πάθος για δημιουργία και την όρεξη για σκληρή δουλειά. Αντίστοιχα η τωρινή δημοτική αρχή έχει δείξει ως πού μπορεί να φθάσει, σε ποια επίπεδα και με ποιες δυνατότητες.

Την πρώτη Κυριακή η νυν δημοτική αρχή κρίθηκε για τη μαγική εικόνα που θέλησε να παρουσιάσει και για τα ψευδεπίγραφα έργα της. Κι ασφαλώς, οι δημότισσες και οι δημότες έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα, μέσα από την σκληρή αλλά δίκαιη ψήφο τους: Αλλαγή τώρα!

Την δεύτερη Κυριακή, είμαστε βέβαιοι, πως οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου μας, προσέρχονται στις κάλπες, θέλοντας να κάνουν ένα μόνο πράγμα: Να επικυρώσουν την αρχική τους επιλογή και να μας δώσουν τη δύναμη να οδηγήσουμε το Δήμο μας σε μια νέα, αναπτυξιακή πορεία προς το μέλλον. Μπορούμε! Κι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει