Γ. ΣΕΓΚΟΣ: «Όχι στην ανακύκλωση του παρελθόντος»

«Με ξεπερασμένες πολιτικές και με πρακτικές που αποπνέουν παρελθόν, το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι ανακύκλωση των αδιεξόδων  και των συσσωρευμένων προβλημάτων» τονίζει με συνέντευξη του στην «Π» ο Δήμαρχος Χερσονήσου και εκ νέου υποψήφιος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου Γιάννης Σέγκος εν όψει των αυριανών εκλογών, σημειώνοντας με νόημα ότι «η μάχη για το μέλλον του τόπου μας συνεχίζεται.

Απαιτείται μια σύγχρονη στρατηγική, που στο επίκεντρό της θα είναι οι ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θέσουμε το Δήμο Χερσονήσου στην τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ερ.: Με ποιες σκέψεις οδηγείστε στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής; Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το αποτέλεσμα και ποια τα σημεία υπεροχής σας απέναντι στον ανθυποψήφιό σας;

Θέλω πρωτίστως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες του Δήμου Χερσονήσου που στήριξαν την υποψηφιότητά μου και τον συνδυασμό Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου. Η εμπιστοσύνη τους αφενός μας τιμά, αφετέρου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Η μάχη για το μέλλον του τόπου μας συνεχίζεται. Είναι ένας διαρκής αγώνας, προκειμένου να περάσουμε αμετάκλητα στη νέα εποχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζεται μια ευρύτερη σύμπραξη, όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν τη βούληση και τη δύναμη να πάμε μπροστά, δίχως να επιστρέψουμε στο χτες.

Η αναζωογόνηση και η ανάπτυξη του Δήμου Χερσονήσου, είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και απαιτητική υπόθεση που δεν κερδίζεται με συνταγές του παρελθόντος. Πεποίθησή μου είναι ότι απαιτείται μια σύγχρονη στρατηγική, που στο επίκεντρό της θα είναι οι ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θέσουμε το Δήμο Χερσονήσου στην τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης. Με ξεπερασμένες πολιτικές και με πρακτικές που αποπνέουν παρελθόν, το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι ανακύκλωση των αδιεξόδων  και των συσσωρευμένων προβλημάτων.

Πλέον, ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μία ξεχωριστή διαδικασία.

Πιστεύω βαθιά, τόσο στο έργο που παράξαμε ως δημοτική αρχή την τελευταία τετραετία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με την υγειονομική κρίση και τη θεομηνία του 2020 όσο και στο στρατηγικό μας πρόγραμμα και το όραμά μας για το μέλλον του τόπου μας.

Σε αυτή τη διαδρομή, οι πολίτες είναι συνοδοιπόροι και μέσα από συνεργασίες, συνεχή διαβούλευση και συνεννόηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε.

Ερ.: Ποιες είναι οι μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο Δήμος Χερσονήσου και τι μπορείτε εσείς να εγγυηθείτε για το μέλλον του;

Υπηρετώντας τις αξίες της αειφορίας και της ισόρροπης ανάπτυξης, απαντάμε σήμερα στις προκλήσεις του μέλλοντος. Κυρίαρχος στόχος είναι η καθολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που διαβιούν, απασχολούνται και επισκέπτονται το Δήμο Χερσονήσου. Είτε πρόκειται για το παράκτιο μέτωπο είτε για την ενδοχώρα του Δήμου.

Μιλώντας για προκλήσεις, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι.

Οραματικά έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στον Δήμο Χερσονήσου έχουν μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Αναφέρω επιγραμματικά το μεγάλο project της ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου στα πρότυπα σύγχρονων διεθνών λιμένων, την πλήρη αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου, τη νέα μονάδα μηχανικής διαλογής στον ΧΥΤΑ Χερσονήσου, την κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία λυμάτων στους οικισμούς Καρτερού, Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανού Κάμπου και Γουρνών, την αναβάθμιση των βιολογικών σε Μάλια, Χερσόνησο και Γούβες, την  ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τη βιοκλιματική και αισθητική αναβάθμιση του παλαιού οικισμού των Μαλίων, τη δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών, τη λειτουργική αναβάθμιση σχολικών μονάδων, το κλειστό γυμναστήριο στα Μάλια και πολλά ακόμη.

Αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και εξασφαλίσαμε πιστώσεις τόσο από εθνικούς όσο και από κοινοτικούς πόρους που ξεπερνούν τα 90.000.000 ευρώ, περισσότερα από οποιαδήποτε προγενέστερη περίοδο.

Αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, οι προοπτικές να δημιουργήσουμε ένα Δήμο – πρότυπο είναι ρεαλιστικές και αποτέλεσμα ενός σχεδίου που υλοποιείται με σχέδιο και όραμα από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε το καθήκον να υπηρετήσουμε τον τόπο μας από τη θέση της δημοτικής αρχής το 2019. Στόχος βεβαίως είναι η περαιτέρω βελτίωση σε μία προσπάθεια που δεν σταματάει ποτέ.

Εξάλλου, οι δυνατότητες του Δήμου Χερσονήσου τον θέλουν πρωταγωνιστή σε κεντρικό επίπεδο στην Κρήτη, στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Είναι ένας τόπος μοναδικός, με ισχυρή και πολύπλευρη αναπτυξιακή δυναμική.

Παράλληλα με την υλοποίηση των μεγάλων έργων, είναι σε απόλυτη προτεραιότητα η σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας. Η αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη του Δήμου απαιτεί Σχέδια Πόλης, νέες εγκαταστάσεις και δίκτυα, νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Βγήκαμε από αυτή την περίοδο πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο ώριμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Καταφέραμε να αναδείξουμε τη σταθερά ανοδική πορεία του Δήμου Χερσονήσου σε όλα τα πεδία, διατηρώντας τις ισχυρές βάσεις που έχουμε δημιουργήσει και υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς με σημαντικά αποτελέσματα.

Όμως, επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, προσπαθούμε, σχεδιάζουμε και επιχειρούμε συνεχώς στην κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ερ.: Ποιο κατά την άποψή σας είναι το διακύβευμα της δεύτερης κάλπης  και για ποιους λόγους θεωρείτε ότι πρέπει οι συνδημότες σας να επιλέξουν τον δικό σας συνδυασμό;

Το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή, είναι η κλωστή που μας ενώνει όλους, αφήνοντας στην άκρη πολιτικούς διαχωρισμούς, αντιπαλότητες δημοτικών παρατάξεων, ακόμη και προσωπικές πικρίες. Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε τη δυνατότητα με τη ψήφο μας, να επισφραγίσουμε την αμετάκλητη απόφασή μας η Χερσόνησος να πάει μπροστά, αφήνοντας πίσω ό,τι μας πλήγωσε, ό,τι μας εμπόδισε να φανούμε τολμηροί, ακολουθώντας το δρόμο της δημιουργικής σύνθεσης.

Με αίσθημα ευθύνης, απευθύνομαι σε όλους τους δημότες του Δήμου μας να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, με τη δημόσια δέσμευση μου ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η Χερσόνησος το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτόν τον κοινό μας τόπο, ευελπιστώ να συναντηθούμε, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον. Η επόμενη πενταετία θα καθορίσει την αναπτυξιακή κατεύθυνση του τόπου μας με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών. Ο Δήμος Χερσονήσου κοιτάζει μόνο μπροστά και οι αποφάσεις που θα απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος θα ληφθούν τώρα. Με εμπειρία την προηγούμενη τετραετία και όραμα το μέλλον είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει