επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλό Σαββατοκύριακο και καλή δύναμη! Άντε να τελειώνουμε και με τις εκλογές που έχουν απομείνει, για να μην έχουμε εκκρεμότητες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλά τα νέα από τη Γάζα. Καθόλου καλά ειδικά μετά τις αξιώσεις του ισραηλινού στρατού.

ΤΑ Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

ΓΙΝΕΤΑΙ να υπάρξει τέτοια μετακίνηση τόσου πληθυσμού μέσα σε τόσο λίγες ώρες; Προφανώς δεν γίνεται.

THN Πέμπτη τo βράδυ στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την ενότητα του έθνους απέναντι στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή: «Να υπερασπίσουμε τις αξίες μας, της αδελφότητας και του κοσμικού κράτους!» Έχει σημασία ότι βγήκε με διάγγελμα…

ΛΕΤΕ; Ηχηρή καρατόμηση με συνοπτικές διαδικασίες στον Σκάι. Ο Βασίλης  Χιώτης είναι διευθυντής στο ραδιόφωνο του Σκάι. Δεν εμφανίστηκε στην εκπομπή του μετά το σχόλιο για τον Κασσελάκη και τα σύκα. Γιατί; Γιατί από σήμερα αναλαμβάνει νέος διευθυντής ο Σπύρος Μάλλης.

ΚΑΙ ΝΑΙ! Πολύ κοντά στην πρόβλεψη της κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 3% το 2024 βρίσκεται η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, είπε χθες ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Στην ίδια συνέντευξη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση παράτασης του πολέμου στο Ισραήλ ο κίνδυνος που παραμονεύει είναι ο στασιμοπληθωρισμός.

ΓΙΑ την Ελλάδα, ο κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα δεχθεί μεγάλες εισροές ξένων κεφαλαίων είτε από άμεσες ξένες επενδύσεις είτε από επιδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα. «Αυτό εξηγεί γιατί είναι ρεαλιστικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης 2,5%, 2,7% ή και 3%», είπε. Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ προέβλεψε την περασμένη Τρίτη ανάπτυξη 2% για το 2024.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει