ΣΚΡΕΚΑΣ: Μήνυμα στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων για μειώσεις τιμών

Τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» ζήτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), υπό τον Πρόεδρο του, Ιωάννη Γιώτη.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές χρειάζονται όχι μόνο σταθερές, αλλά μειωμένες τιμές σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα. Με τη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής» στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Πάντως, με βάση πληροφορίες, εταιρείες, όπως η Γιώτης, η Δέλτα, ο Όλυμπος, που μάλιστα εσχάτως έχει προχωρήσει σε σημαντικές προωθητικές ενέργειες, αναμένεται να ανακοινώσουν αποκλιμακώσεις τιμών σε βασικά είδη. Με βάση, δε, εκτιμήσεις του ΥΠΑΝ, περίπου σε 500 κωδικούς αναμένονται μειώσεις.

Από την πλευρά του ο Σ.Ε.Β.Τ. δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει περαιτέρω τα μέλη του. «Όπως πράξαμε με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Τ., Ιωάννης Γιώτης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Η ακρίβεια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Για αυτό ζήτησα από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων να αγκαλιάσει τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για “Μόνιμη μείωση τιμής” σε σημαντικά καταναλωτικά προϊόντα.

Πολιτεία και βιομηχανία εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό: τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση. Είμαστε πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σ.Ε.Β.Τ. για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την τόνωση του ανταγωνισμού. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον καταναλωτή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει