Πρωτοδικείο Ηρακλείου: Βροχή αιτημάτων επανακαταμέτρησης

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανάρτηση από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 8ης Οκτωβρίου σε δήμους και Περιφέρεια, παρατηρείται… συνωστισμός από ενδιαφερόμενους υποψηφίους για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων καθώς θεωρούν ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα πιθανότατα υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των ψήφων που έχουν καταχωριστεί σε σχέση με εκείνες που πραγματικά έλαβαν.

Έως χθες το μεσημέρι στη γραμματεία του Πρωτοδικείου Ηρακλείου είχαν κατατεθεί περισσότερες από δέκα αιτήσεις επανακαταμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα, δέκα αιτήσεις είχαν υποβληθεί από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και μία από υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους, δύο αιτήσεις αφορούσαν συνδυασμούς του δήμου Ηρακλείου, τρεις αιτήσεις το δήμο Φαιστού, δύο αιτήσεις το δήμο Γόρτυνας και από μία αίτηση τους δήμους Χερσονήσου, Μινώα και Μαλεβιζίου.

Ακόμα χθες υποβλήθηκε αίτημα επανακατάμετρησης και από υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτημάτων επανακαταμέτρησης και ενστάσεων είναι πενθήμερη, ξεκίνησε να «τρέχει» από χθες, Πέμπτη, και λήγει το βράδυ της Δευτέρας, 16 Οκτωβρίου. Όταν πλέον εκπνεύσει η πενθήμερη προθεσμία και υπάρξει συνολική εικόνα του αριθμού των αιτημάτων ανά δήμο και περιφέρεια, τότε θα συγκροτηθούν από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου τα ανάλογα συνεργεία για τον έλεγχο των ψηφοδελτίων. Εκτιμάται πάντως ότι μέσα στην τρέχουσα προθεσμία θα υποβληθούν αρκετά ακόμα αιτήματα αν ληφθούν υπόψη τα τηλεφωνήματα αλλά και οι δια ζώσης ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους για την προβλεπόμενη διαδικασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει