Ο πόλεμος έφερε ακυρώσεις στις διακοπές των Ισραηλινών και οι Ολλανδοί ήρθαν με… εγγύηση καταστροφών

Ο πόλεμος έφερε όπως ήταν αναμενόμενο ακυρώσεις στις κρατήσεις Ισραηλινών που συνηθίζουν να έρχονται για διακοπές στην Κρήτη και τον Οκτώβριο, ωστόσο η σεζόν εξελίσσεται καλά και αυτό το μήνα με ικανοποιητικές πληρότητες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πελεκανάκη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων είναι της τάξης του 60%-80%.

Αυτή την περίοδο κάνουν διακοπές Άγγλοι, Γάλλοι, μικρός αριθμός Σκανδιναβών, Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Βέλγοι, Ολλανδοί.

Αισθητή ήταν φέτος η έλλειψη των Ολλανδών απο την Χερσόνησο.

Ο κ. Πελεκανάκης σημείωσε ότι υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε μεγάλες αυξήσεις τιμών που επηρέασαν την ροή της κίνησης.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κουμπαράκης υπογράμμισε ότι πέρυσι πολλοί Ολλανδοί τουρίστες που ταξίδεψαν για να ξεσκάσουν από τον εγκλεισμό της πανδημίας, το έκαναν με επεισοδιακό τρόπο. Δημιουργούσαν φασαρίες και προκαλούσαν καταστροφές στα δωμάτια.

Ανέφερε μάλιστα ότι φέτος η πολιτική κάποιων μονάδων, μεταξύ αυτών και εκείνες που διευθύνει ο ίδιος, ήταν να δίνει ο κάθε Ολλανδός εγγύηση 200 ευρώ  σε περίπτωση ζημιών, χρήματα που έπαιρνε πίσω όταν τελείωναν οι διακοπές του.

Άλλα ξενοδοχεία της Χερσονήσου δεν δέχονταν Ολλανδούς ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Τα πρώτα μικρά καταλύματα αρχίζουν ήδη να κλείνουν, ωστόσο η σεζόν θα διαρκέσει έως τα μέσα Νοεμβρίου μετά τις λίγες επιπλέον πτήσεις που συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους η TUI και η Jet Holidays.

Να σημειωθεί ότι η φετινή τουριστική χρονιά ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει