Ζωηρό ενδιαφέρον στη διεθνή αγορά για κρητικά προϊόντα

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ANUGA

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον στη διεθνή αγορά για κρητικά προϊόντα,  όπως προκύπτει από τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου  Ηρακλείου, στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων – Ποτών ANUGA 2023.

Το Επιμελητήριο συμμετείχε  με  επτά επιχειρήσεις, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο   η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές ενώ οι επιχειρήσεις από το Ηράκλειο,   που παρουσίασαν τα προιόντα τους, δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιόλαδου, στην παραγωγή μεταλλικών και αεριούχων νερών, την εμπορία σταφίδας και το χονδρικό εμπόριο μπαχαρικών.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με τη συνδρομή στελέχους του Γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, από τις οποίες προκύπτουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τη ζήτηση των κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Οι επτά επιχειρήσεις είχαν δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή μετά την ανοικτή πρόσκληση που είχε απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στα μέλη του και πρόκειται να λάβουν οικονομική βοήθεια για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.Η Έκθεση ANUGA 2023 πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας και μαζί με την Έκθεση SIAL στο Παρίσι αποτελούν τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις στον τομέα Τροφίμων -Ποτών.

Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ήταν ο Β’ αντιπρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον στη διεθνή αγορά για κρητικά προϊόντα, τα οποία πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στις μεγάλες εκθέσεις για να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να αναγνωριστεί η διατροφική τους αξία. Κάλεσε, επίσης τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας ν’ απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για περισσότερη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όλα τα θέματα εξωστρέφειας.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει