Πούτιν κατά ΗΠΑ: Δεν επιδιώκουν λύση στο Μεσανατολικό

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκουν λύση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρακάμπτουν μια καθιερωμένη διαδικασία διευθέτησης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και ότι προσπαθούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους χωρίς να επιλύσουν τα θεμελιώδη ζητήματα.

«Ένα μέρος των εδαφών που οι Παλαιστίνιοι θεωρούν και θεωρούσαν πάντα μέρος των αρχικών παλαιστινιακών εδαφών έχει καταληφθεί από το Ισραήλ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικούς τρόπους. Κυρίως, βέβαια, με τη βοήθεια στρατιωτικής βίας», αναφέρει το πρακτορείο Tass για τον Πούτιν.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία διατηρεί τις επαφές με τα μέρη της σύγκρουσης και ότι συνεχίζει να αναλύει προσεκτικά την κατάσταση, διατηρώντας τη θέση της ως χώρα που έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες διευθέτησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει