Όμηροι: Eπιχείρηση διάσωσης made in USA

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ειδικούς στη διάσωση ομήρων για να συμβουλεύσουν τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) σχετικά με την απελευθέρωση των 150 ομήρων -μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και ορισμένοι Αμερικανοί- που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα «The Messenger», οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει συμβούλους από την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών για να ενισχύσουν μια αμερικανική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων που έχει τοποθετηθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον έχει «ανθρώπους στο πεδίο» οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ισραηλινές Αρχές «με πληροφορίες και σχεδιασμό» για πιθανές επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων.

Ο Όστιν δήλωσε ότι το Πεντάγωνο έχει έναν «πυρήνα-σύνδεσμο» στο Ισραήλ, ο οποίος συνεργάζεται με τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να «αναπτύξουν γρήγορα και άλλους πόρους στην περιοχή».

Σε ετοιμότητα κομάντος της Delta Force και SEALs

Εν τω μεταξύ, αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα», σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν στο The Messenger υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι πηγές είπαν για τις μονάδες αυτές ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ, είπαν οι πηγές. Βρίσκονται όμως μόνο λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί να επέμβουν.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, ανέφεραν όμως ότι υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 11 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και αρκετοί εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μεταξύ των ομήρων είναι και Αμερικανοί, αλλά την Τρίτη, τα μέλη των οικογενειών τεσσάρων Αμερικανών εμφανίστηκαν για να πουν ότι πιστεύουν ότι οι αγαπημένοι τους απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει