Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο σε Ισραήλ- Γάζα

Συνεδριάζει στις 12:00 εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση θα γίνει σε συνέχεια των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση θα εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας και θα εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και ο συντονισμός των απαραίτητων πιθανών ενεργειών οι οποίες θα πρέπει να γίνουν από την Ελλάδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, αναμένεται να αναπτύξει τι γίνεται στο μέτωπο του πολέμου, πώς δρουν οι Ισραηλινοί, πώς τους αιφνιδίασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς, και από εκεί και πέρα θα συζητηθεί πώς αναμένεται να επηρεαστεί η ευρύτερη περιοχή. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της περιοχής. Έχουμε γειτνίαση με το Ισραήλ, άρα μας επηρεάζει, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις και αν χρειαστεί να κάνουμε ενέργειες», έλεγε αρμόδια πηγή στο protothema.gr.

Παράλληλα, σχεδιασμός θα γίνει και για το μέτωπο της προστασίας των συνόρων. Ουδείς μπορεί να θεωρήσει απίθανο το ενδεχόμενο, μέλη της Χαμάς, να προσπαθήσουν να διαφύγουν από την περιοχή και στο πιθανό δρομολόγιό τους αυτό, να βρεθεί η Ελλάδα. Στο παρελθόν, αυτό είχε συμβεί με τρομοκράτες του ISIS που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει