Περιμένουν την ανακήρυξη για ενστάσεις και αιτήματα επανακαταμέτρησης

-Πρωτοδικείο: Προηγήθηκε ο δήμος Χερσονήσου λόγω δευτέρου γύρου

Πυρετωδώς δουλεύουν τα συνεργεία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, προκείμενου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και φυσικά να προχωρήσουν στην ανακήρυξη.

Προτεραιότητα δόθηκε στο δήμο Χερσονήσου, ο οποίος οδηγείται στο δεύτερο γύρο, οπότε και πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Σύμφωνα με την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου η παράταξη του Ζ. Δοξαστάκη λαμβάνει ποσοστό 42,09%, η παράταξη του Ι. Σέγκου 30,14%, η παραταξη του Γιώργου Μεραμβελιωτάκη 24,67% και η παράταξη του κ. Παρθενιώτη 3,10%.

Όπως διαπιστώνεται προβλήματα με την καταμέτρηση υπάρχουν σε πολλά τμήματα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε με κάποιους δικαστικούς αντιπροσώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στο 301 εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου, με δικαστικό αντιπρόσωπο που είχε διοριστεί από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος δεν είχε γραμματέα και από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Στη συνέχεια παρέδωσε το σάκο χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία. Για την άρση του αδιεξόδου η έφορος όρισε άλλο δικηγόρο, προκειμένου να φέρει σε πέρας την έκδοση των αποτελεσμάτων στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, με την καταμέτρηση να ολοκληρώνεται εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου!

Στο μεταξύ ζωηρό είναι το ενδιαφέρον για τη κατάθεση ενστάσεων και κυρίως την κατάθεση αιτημάτων επανακαταμέτρησης, για αυτό και πολλοί απευθύνονται στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση τα σχετικά αιτήματα δύνανται να υποβληθούν μετά την ανακήρυξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει