Η παράταξη Αρναουτάκη παίρνει μία έδρα από τη Λαϊκή Συσπείρωση

... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 37 / Καταμέτρηση: Θρίλερ στην ουρά των εκλόγιμων

Συνεχίζεται το… θρίλερ στην Περιφέρεια Κρήτης με την κατανομή των σταυρών να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα και την αγωνία των «ουραγών» να βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Κι ενώ όλη μέρα χθες, το κυρίαρχο θέμα σχετίζονταν με το αν θα καταλάβει τη 18η έδρα στο Ηράκλειο η παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη ή όχι, ήρθε μία νέα συνθήκη να ανατρέψει τα δεδομένα, η οποία αφορά εμμέσως την παράταξη «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» και άμεσα τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 89,45% των σταυρών, η Λαϊκή Συσπείρωση χάνει μία έδρα στην Κρήτη, οπότε παίρνει τελικά 3 αντί για 4 έδρες, την οποία έδρα και κερδίζει η παράταξη Αρναουτάκη, που εκλέγει τελικά 37 συμβούλους αντί για 36.

Η παράταξη «Η Κρήτη μας αλλιώς» με επικεφαλής τον Σπύρο Δανέλλη διατηρούν αμετάβλητες τις 5 έδρες.

Αυτή η εξέλιξη ενισχύει περισσότερο το σενάριο για 18 έδρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ωστόσο αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών και η επικύρωση από το Πρωτοδικείο, δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς το ισχύον εκλογικό σύστημα περιλαμβάνει πολλούς αστερίσκους.

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Περιφέρεια Κρήτης
Συνεχίζεται το θρίλερ στην Περιφέρεια Κρήτης

Υπενθυμίζεται ότι, ειδικότερα για το Ηράκλειο που εξελίσσεται το μεγαλύτερο θρίλερ,  από την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη, εκλέγονται οι Συριγωνάκης Νικόλαος, Ματαλλιωτάκης Γεώργιος, Κουτεντάκη Θεοδώρα, Αναστασάκης Γιάννης, Σκουλάς Νικόλαος, Μηλάκη Γεωργία, Πιτσούλης Γιώργος, Τζεδάκης Σταύρος, Μαράκη Μπελαδάκη Ελένη, Ζάχαρης Ευάγγελος, Λεονταράκης Γιάννης, Ξυλούρης Νικόλαος, Καρτσάκης Γεώργιος, Βοργιάς Στυλιανός, Καμπουράκης Εμμανουήλ, Αλεξάκης Γιώργος και Φασουλάκης Κωνσταντίνος. Στην 18η θέση βρίσκεται σταθερά από χθες ο Θανάσης Περισυνάκης που εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές και ο Σταύρος Αρναουτάκης εκλέξει τελικά 18 συμβούλους, θα εκλεγεί.

Την ίδια στιγμή, μετά από την αρνητική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής για τη Λαϊκή Συσπείρωση, φαίνεται πως το σενάριο των δύο περιφερειακών συμβούλων της παράταξης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, απομακρύνεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει