Καταγγελία: Πολίτης τραυματίστη πέφτοντας από στάση λεωφορείου

Σοβαρότατη καταγγελία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αρχανών Αστερουσίων για τον τραυματισμό πολίτη λόγω της έλλειψης προστατευτικού στηθαίου ενώ περίμενε το λεωφορείο στη στάση της διακλάδωσης Αγίων Παρασκιών – Μελεσσών.

Όπως τονίζει η δημοτική παράταξη ο άνθρωπος παραπάτησε και έπεσε στο κενό που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την στάση, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά και σοβαρά τραύματα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την απουσία μέτρων ασφαλείας και ζητά να υπάρξει σχεδιασμός για την πρόληψη αντίστοιχων καταστάσεων που μπορεί να προκληθούν. Αναλυτικότερα όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

«Xθες 9 Οκτωβρίου, μόλις μία μέρα μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ένας συνδημότης μας, κάτοικος Αγίων Παρασκιών, ενώ περίμενε το λεωφορείο στη στάση της διακλάδωσης Αγίων Παρασκιών – Μελεσσών, ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την στάση, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά και σοβαρά τραύματα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, το ύψος εκεί φτάνει τα πέντε μέτρα.

Η στάση λεωφορείου βρίσκεται εκεί από το 2007 και καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αρχανών-Αστερουσίων, για ακόμα μία φορά, τονίζει ότι η ασφάλεια όλων των κατοίκων πρέπει να είναι πρωταρχική υποχρέωση του Δήμου, της Περιφέρειας και συνολικά του κράτους από πάσης φύσεως κινδύνους.

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται, προχωρώντας στην κατασκευή προστατευτικού στηθαίου, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ή άλλου τύπου ατυχήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει