Στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας μετά τον ξεσηκωμό για την διάλυση του Βενιζελείου

Γενικός  είναι ξεσηκωμός για την σωτηρία του ,υπό διάλυση, Βενιζελείου.

Γιατροί,εργαζόμενοι και πολίτες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για το νοσοκομείο,ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,σύμφωνα με  ενημέρωση απο το γραφείο  του,επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας  Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται στο Ηράκλειο,σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ,έχει ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του υπουργού και υπογράμμισε ότι το σοβαρό αυτό θέμα, θα τεθεί προς συζήτηση, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το απόγευμα, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη για την υγεία απο φορείς της πόλης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου,ενώ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου οργανώνεται συλλαλητήριο με σημείο εκκίνησης το νοσοκομείο.

Μετά απο πολύωρη συνεδρίαση οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου αποφάσισαν χθες να μην προχωρήσουν σε αναστολή τακτικών και απογευματινών ιατρείων, για να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο ο κόσμος, ζητούν να πάρουν θέση όμως και πρωτοβουλίες οι νεοεκλεγέντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι βουλευτές.

«Είναι ανακουφιστική και συγκινητική η ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου, που εκδηλώνει με ποικίλους τρόπους τον προβληματισμό του και διαμαρτύρεται μαζί μας»αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τριμελής επιτροπή γιατρών του Βενιζελείου που καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα για την διάσωση της δημόσιας υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει