Τον Δημήτρη Αρβανίτη θα τιμήσει το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Τον σημαντικό Έλληνα σχεδιαστή γραφιστικής τέχνης, Δημήτρη Αρβανίτη,θα τιμήσει το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ο Καλλιτέχνης θα λάβει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ για το σύνολο του έργου του, των Δημιουργιών του τόσο για τον Κινηματογράφο όσο και για τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ο σημαντικός σχεδιαστής θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Οι Κινηματογραφικές αφίσες, το χάρτινο πρόσωπο της κινούμενης εικόνας» την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12  το μεσημέρι  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η διάλεξη θα είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον ίδιο, στην έκθεση 50 κινηματογραφικών αφισών του, που θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ. Επίσης, ο Δημήτρης Αρβανίτης θα πραγματοποιήσει Εργαστήριο Γραφιστικής για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή -όπως τονίζεται-για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ότι σχεδίασε την Κεντρική Αφίσα της φετινής διοργάνωσης».

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας για το EspressoStudio. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε περιοδικά, εφημερίδες, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Από το 1986, συμμετέχει στις κυριότερες Μπιενάλε αφίσας σε χώρες από την Πολωνία μέχρι το Ιράν. Θεωρείται ως ένας από του κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές έντυπης επικοινωνίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει