“Συνάντηση” με έργα της Λάγια Γιούργου και του Άγγελου Σπάρταλη

Έκθεση ζωγραφικής  κεραμικής και κινηματογραφου  με τίτλο “Συνάντηση”, των Λάγια Γιούργου και   Άγγελου Σπάρταλη, οργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται στην ουσία για δύο αυτόνομες ατομικές εκθέσεις οι οποίες    ταυτόχρονα φιλοξενούνται  στις 2 μεγάλες αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου, έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Η Λάγια Γιούργου, καταξιωμένη σκηνοθέτις του κινηματογράφου, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη ζωγραφική της, που προέκυψε από μακροχρόνια ασχολία και μαθητεία δίπλα σε σπουδαίους δάσκαλους, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης και η Ελένη Βακαλό. Η ενότητα των έργων που θα εκθέσει περιέχει αποκλειστικά τοπία από το Μιραμπέλλο του νομού Λασιθίου.

Ο Άγγελος Σπάρταλης θα παρουσιάσει πίνακες ζωγραφικής και ζωγραφισμένες στο χέρι ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά “Carré-Carré” σαν συνέχεια της πρόσφατης έκθεσής του στην Αθήνα, στον Εικαστικό Κύκλο – SIANTI gallery. Θα παρουσιάσει επίσης κεραμικά με την τεχνική του ρακού, σε συνεργασία με το εργαστήρι κεραμικής του Νίκου Μακρυνάκη στη Μυρσίνη Σητείας.

Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο: 18:00-22:00 /Κυριακή: 11:00-15:00 &  18:00-22:00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει