Λασίθι: Στον δεύτερο γύρο Άγιος Νικόλαος και Ιεράπετρα

-Αλλάζει σελίδα το Οροπέδιο

Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου πηγαίνει, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Ο Θωμάς ΧαριτάκηςΟ επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δημοτών» Θωμάς Χαριτάκης και ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών» Μαζί για το Δήμο Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης, μοιράστηκαν στην ουσία ψήφους, με τον καθένα να συγκεντρώνει ποσοστά του 35% και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Μανώλης Μενεγάκης
Ο Μανώλης Μενεγάκης

Ειδικότερα στο 80 % της ενσωμάτωσης, ο Μανώλης Μενεγάκης συγκέντρωνε ποσοστό της τάξης του 35.66 % και ο Θωμάς Χαριτάκης ποσοστά της τάξης του 34.97%.

Πολύ καλά πήγε και η παράταξη «Στην πράξη» με επικεφαλής τον Χαρίλαο Αλεξάκη, η οποία ωστόσο έμεινε λίγο πιο πίσω και συγκέντρωσε ποσοστά της τάξης του 24% κι όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα για τον δεύτερο γύρο.

Ο Γιώργος Φιλιππάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Νικολάου περιορίστηκε στο 5.18%.

Γουλιδάκης με Φραγκούλη στην Ιεράπετρα

«Καθαρός» νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ιεράπετρα αναδείχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ιεράπετρας, προοπτική για το μέλλον», Γιάννης Γουλιδάκης.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός πως συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του, δεν κατάφερε να φθάσει το πολυπόθητο 43% που θα του έδινε τον δημαρχιακό θώκο από την πρώτη Κυριακή.

Ο Γιάννης Γουλιδάκης
Ο Γιάννης Γουλιδάκης
Ο Μανώλης Φραγκούλης
Ο Μανώλης Φραγκούλης

Έτσι, με ποσοστά κοντά στο 39%, ο Γιάννης Γουλιδάκης θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο με ανθυποψήφιό του τον Μανόλη Φραγκούλη που συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 32%.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης βρέθηκε στην τρίτη θέση κι εκτός δεύτερου γύρου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ποσοστό μόλις της τάξης του 25.5%. Βέβαια το τελευταίο διάστημα υπήρχε διάχυτη μια δυσαρέσκεια από την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, καθώς είχε θεωρηθεί πως η παραγωγή έργου στο δήμο ήταν ελάχιστη σε σχέση με τις υφιστάμενες δυνατότητες.

Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Κοτσιφάκη, περιορίστηκε στο 3.95% μένοντας στην τέταρτη και τελευταία θέση.

Ανανεώνει τη θητεία του στο Δήμο Σητείας ο Γιώργος Ζερβάκης
Ανανεώνει τη θητεία του στο Δήμο Σητείας ο Γιώργος Ζερβάκης

Πανηγυρική επανεκλογή Ζερβάκη

Άνετα κατάφερε να επικρατήσει στη Σητεία ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος και ανανεώνει τη θητεία του για πέντε χρόνια ακόμα τουλάχιστον.

Ο νυν δήμαρχος κατάφερε να εκλεγεί με πολύ υψηλό ποσοστό που ξεπέρασαν το 77%, αφού καμία άλλη παράταξη πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν κατέβασε υποψήφιο στην περιοχή.

Ο ανθυποψήφιος του νυν δημάρχου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Συμεωνίδης Συμεών, κατάφερε να επιτύχει πολύ υψηλό ποσοστό της τάξεως του 21.97 % σημειώνοντας ενδεχομένως την καλύτερη επίδοση της παράταξης που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην Κρήτη.

Με βάση τα ποσοστά που καταγράφηκαν στο Δήμο Σητείας, ο Γιώργος Ζερβάκης θα έχει μία διευρυμένη πλειοψηφία εντός του νέου δημοτικού συμβουλίου, με 19 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, ενώ αντίστοιχα ο Συμεών Συμεωνίδης θα έχει 6 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

Νέος δήμαρχος στο Οροπέδιο Λασιθίου ο Γιώργος Αθανασάκης
Νέος δήμαρχος στο Οροπέδιο Λασιθίου ο Γιώργος Αθανασάκης

Νέος δήμαρχος στο Οροπέδιο

Νέος δήμαρχος στο Οροπέδιο Λασιθίου εκλέχθηκε μετά από ένα πολύωρο εκλογικό θρίλερ, με 28 ψήφους διαφορά, ο Γιώργος Αθανασάκης, που κατάφερε να κερδίσει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη.

Στην ενσωμάτωση του 100% των αποτελεσμάτων ο Γιώργος Αθανασάκης κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 49.13% και 1.161 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Στεφανάκης έμεινε πίσω με 1.133 ψήφους και ποσοστό της τάξης του 47.95%. Ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση περιορίστηκε στις 69 ψήφους.

Από νωρίς το απόγευμα, στο Οροπέδιο εξελίχθηκε το απόλυτο θρίλερ με το νυν δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, να «κονταροχτιπιέται» έως και την τελευταία στιγμή με τον ανθυποψήφιο του Γιώργο Αθανασάκη, ο οποίος από την προεκλογική κιόλας περίοδο είχε δείξει πως κατέρχεται στην μάχη των εκλογών με την προσδοκία να κερδίσει το Οροπέδιο.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα άλλωστε υπήρχε έντονος σκεπτικισμός στο Οροπέδιο Λασιθίου σε σχέση με το πώς θα προχωρήσουν οι εξελίξεις, αλλά και αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο για την επόμενη πενταετία.

Όπως φάνηκε πάντως, ο Γιώργος Αθανασάκης ήταν εκείνος που κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και να οδηγήσει το Οροπέδιο σε μια αλλαγή σκυτάλης, την οποία έδειξαν να επιδιώκουν, έστω και οριακά, οι δημότες.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η πρωτιά είχε αλλάξει πολλές φορές χέρια με τον Γιάννη Στεφανάκη και τον Γιώργο Αθανασάκη να… καρδιοχτυπούν, αφού έως και λίγο πριν τα μεσάνυχτα δεν ήταν δεδομένο το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος.

Λίγο πριν τις 12.00 ωστόσο και τα δύο στρατόπεδα είχαν στα χέρια τους τα τελικά αποτελέσματα από τα 13 συνολικά εκλογικά τμήματα κι είχαν διαπιστώσει πως η αλλαγή σκυτάλης αποτελεί γεγονός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει