ΗΡΑΚΛΕΙΟ: «Μαρτύρησε» για να ψηφίσει παραπληγικός άνδρας

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα στην οδό Κονδυλάκη αρνήθηκε να διευκολύνει παραπληγικό άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του για να ψηφίσει, λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος (!). Ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα  έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη, καθώς βρέθηκε να περιμένει για περισσότερο από μια ώρα κάτω από τον ήλιο μέσα στο αυτοκίνητο του λόγω της πεισματικής άρνησης του δικαστικού αντιπροσώπου να τον διευκολύνει να ψηφίσει. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση δεκάδων πολιτών για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την εμμονική άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να τον διευκολύνει.

Η σύζυγος του άνδρα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, κατέβαλλε υπεράνθρωπη προσπάθεια να υπερασπιστεί το δικαίωμα του συζύγου της να ψηφίσει αλλά παρά το μεγάλο αγώνα της, κάθε προσπάθειά της καταρριπτόταν από το δικαστικό αντιπρόσωπο που αρνιόταν αδιαπραγμάτευτα να διευκολύνει ως όφειλε τον άνδρα που εξ αιτίας του περίμενε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνηση του, μέσα στον ήλιο…

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ισχυριζόταν ότι ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη ειδικού χώρου για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών στον οποίο θα μεταφέρονται και με τη συνδρομή δημοτικού υπαλλήλου.

Η γυναίκα εξοργισμένη και απηυδισμένη από την αντιμετώπιση που είχε ο σύζυγος της, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει τη βοήθεια του,  βλέποντας την κατηγορηματική άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να τη βοηθήσει. Στο σημείο συνέπεσε να βρίσκεται η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, η οποία άμεσα κινητοποιήθηκε ώστε να γίνει γνωστή η άρνηση του δικαστικού αντιπροσώπου να διευκολύνει τον παραπληγικό άνδρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί δικαστική παρέμβαση.

Στο μεταξύ για το όλο θέμα ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος μόλις αντελήφθη τι είχε συμβεί έσπευσε ο ίδιος να παρέμβει στο εκλογικό κέντρο της Κονδυλάκη για να διευκολυνθεί ο άνθρωπος. Όμως στο μεταξύ η υπόθεση διευθετήθηκε, οπότε δε χρειάστηκε να παρέμβει για να σταματήσει η απίστευτη ταλαιπωρία του παραπληγικού που έζησε μια απίστευτη και προκλητικά απαράδεκτη ταλαιπωρία και μαζί του και η σύζυγος του η οποία χτυπούσε σε τοίχο κάθε προσπάθεια της να εξηγήσει τα αυτονόητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει