Η Χεζμπολάχ στηρίζει Χαμάς και Παλαιστίνη

Επίσημη εμπλοκή και της Χεζμπολάχ στον πόλεμο - Βομβάρδισε στόχους από το Λίβανο, απάντησε το Ισραήλ

Τη στήριξή της στους Παλαιστινίους εκφράζει η Χεζμπολάχ μέσα από τοποθέτηση ανώτατου αξιωματούχου της, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή της στρατιωτικής οργάνωσης στις συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Al Zazeera, μιλώντας σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ Νταχίε στα περίχωρα της Βηρυτού, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στους Παλαιστινίους πως «η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Είμαστε όλοι μαζί σας».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται και προστίθενται στην ανησυχία για ντόμινο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και φόβο για γενικευμένη σύρραξη του Ισρραήλ με τις ισλαμιστικές ομάδες που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες απώλειες αμάχων.

Νωρίτερα, το ισραηλινό πυροβολικό εξαπέλυσε πυρά στο νότιο Λίβανο αφού η Χεζμπολάχ έθεσε στο στόχαστρό της τρεις θέσεις του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα.

Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα. Η εξέλιξη σημειώνεται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων σε ισραηλινές πόλεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 230 κάτοικοι της Γάζας να σκοτωθούν στους βομβαρδισμούς στους οποίους προχώρησε το Ισραήλ ως αντίποινα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει