Θεμιστοκλέους για αναμονή στα χειρουργεία: Σε δύο μήνες θα έχει ξεκαθαρίσει η λίστα

«Τους επόμενους δύο μήνες περίπου θα έχουμε την πλήρη εικόνα έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε και να μειωθεί η λίστα αναμονής» επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για το μεγάλο ζήτημα με τα χειρουργεία.

«Το πρόβλημα και το θέμα των λιστών είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλα συστήματα υγείας.

Εμείς έχουμε ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, με βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν το άμεσο διάστημα και έχει σχέση και με τη διάταξη στη Βουλή και βήματα που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, όπως και η covid και στη δική μας χώρα και στις υπόλοιπες χώρες ένα ποσοστό γύρω στο 25% αύξησε τη λίστα των χειρουργείων» σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ για το ζήτημα της αναμονής.

«Ένα ογκολογικό περιστατικό στην Ελλάδα χειρουργείται αμέσως. Έχουμε αναμονή γι’ αυτό που ονομάζονται “ψυχρές επεμβάσεις”. Η διαδικασία που θα γίνει, την οποία την έχουμε κάνει αν θέλετε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, οπότε θα έχουμε πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία λίστα, η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ στα νοσοκομεία.

Υπάρχουν περιστατικά στις λίστες των νοσοκομείων τα οποία είναι 4 – 5 χρόνια και μας δίνουν μία ψευδή εικόνα. Για να μπορέσεις να κάνεις μια ξεκαθάριση, χρειάζεται αυτό που λέμε μεθοδικότητα και επιμονή», σχολίασε ο ίδιος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει