Καναβάκη: Έχουμε σχέδιο για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής

Σύνθημα νίκης έστειλε από την “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου η υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Καναβάκη, στην τελευταία προεκλογική ομιλία της έξω από τη Λότζια παρουσιάζοντας το όραμά της για ένα Ηράκλειο ασφαλές, ανθεκτικό, σύγχρονο, ανθρώπινο και αλληλέγγυο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία της:

«Kεντρικό ζητούμενο είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις με προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της πόλης μας. Μαζί με τους πολίτες, με διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή αξιολόγηση».

Η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε ότι «ο Δήμαρχος αυτής της πόλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε όλα. Για τα τείχη μας, το λιμάνι μας, το αεροδρόμιο μας, το παραλιακό μας μέτωπο, τον ΒΟΑΚ μας, για τον τόπο μας θα αποφασίζουμε εμείς! Δεν θα αποφασίζει κανείς ερήμην μας!» Η ίδια άφησε ξεκάθαρες πολιτικές αιχμές κάνοντας λόγο για «ατυχή ατοπήματα», και  «δήθεν σκιές» που θα ανακαλύψουν ορκωτοί ελεγκτές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Καναβάκη  αναφέρθηκε στην εσωτερική οργάνωση του Δήμου, τονίζοντας ότι «αν έχουμε την τιμή να είμαστε Δημοτική Αρχή, πρώτη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ), που θα συμβάλλει άμεσα στην αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του Δήμου ως ενός οργανισμού στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της πόλης, με αναδιάρθρωση  των υπηρεσιών καθώς και με τη θεσμοθέτηση δυο γενικών Διευθύνσεων».

Καναβάκη: Έχουμε σχέδιο για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχήςΚαι στο σημείο αυτό άφησε ξεκάθαρους πολιτικούς υπαινιγμούς για «δημοτικούς συμβούλους που ετερόκλητα ενωμένοι με άλλους τώρα πια μαζί, δεν τον άφησαν να προχωρήσει, κυριευμένοι από μικροπολιτικές αντιλήψεις, με την απλή αναλογική που τους το επέτρεπε, και πήγε εξαιτίας τους η πόλη πίσω! Σε πολλά θέματα…».

Μάλιστα προεκτείνοντας τη σκέψη της σχολίασε ότι «οι ίδιοι, αφήνουν τους Επικεφαλής τους, να μιλούν για την ανάγκη νέου οργανισμού και προσλήψεων, οι ίδιοι που μοιραία σε πολλά θέματα δε νοιάστηκαν για το καλό της πόλης μας, για το συμφέρον του Δήμου μας, έκαναν στείρα αντιπολίτευση, μηδένιζαν τα πάντα, οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ ένα καλό λόγο για το έργο εκείνων που τώρα συμπορεύονται μαζί».

Η ίδια αναφερόμενη στον Δήμο που επιθυμεί η παράταξη της τόνισε ότι επιζητά μία καθημερινότητα, που έχοντας ενισχύσει οργανωτικά και λειτουργικά τον μηχανισμό του Δήμου, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι δημότες ζητούν το αυτονόητο: Νερό, καθαριότητα, πράσινο, πεζοδρόμια, καλό οδικό δίκτυο, ηλεκτροφωτισμό. Και οφείλουμε να οπλίσουμε επαρκώς το Δήμο και τις υπηρεσίες του και με σχέδιο ειλικρινές να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων.

Ταυτόχρονα, έχουμε σχέδιο για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και για να αναπτύξουμε έναν αποτελεσματικό Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και των πολιτών του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει