Ελλιπής φύλαξη στο ΠΑΓΝΗ

Με ελλιπή φύλαξη έμεινε το ΠΑΓΝΗ και στη νυχτερινή βάρδια καλείται ένας εργαζόμενος να φυλάξει τα ΤΕΠ, την Ψυχιατρική και άλλες κλινικές.

Αυτό αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων περιγράφοντας ένα περιστατικό με ειδικευμένο γιατρό που δέχτηκε την επιθετική συμπεριφορά επισκεπτών.

Το Σωματείο αναφέρει:

“Τον προηγούμενο μήνα, αιφνίδια, διακόπηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που απασχολούσε 16 εργαζόμενους στη φύλαξη του ΠΑΓΝΗ. 16 οικογένειες οδηγήθηκαν στη ανεργία και το νοσοκομείο μας έμεινε υποστελεχωμένο, αφού παρέμεινε με 11 άτομα προσωπικό ασφαλείας, 5 μόνιμοι και 6 συμβασιούχοι, που αριθμητικά προφανώς και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Στη νυχτερινή βάρδια καλείται 1 εργαζόμενος να φυλάξει και να τρέξει σε τυχόν έκτακτο περιστατικό στα ΤΕΠ, στην Ψυχιατρική ή σε άλλες κλινικές.

Ταυτόχρονα βέβαια αφήνει το νοσοκομείο μας δίχως το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει και τους χιλιάδες ασθενείς που δέχεται.

Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, όταν κατά την διάρκεια της εφημερίας στις 30/9 ειδικευόμενος γιατρός δέχτηκε επιθετική συμπεριφορά 3 ατόμων έξω από την Ψυχιατρική Κλινική που απαιτούσαν με προδήλως απειλητική διάθεση να εισέλθουν στην κλινική για να δουν οικείο ασθενή.

Όταν ο γιατρός, όπως όφειλε, αρνήθηκε, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και φυσικά ενημερώθηκε το προσωπικό ασφαλείας. Όταν αυτό έφτασε στην κλινική, οι συνάδελφοι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν μόνο ένας εργαζόμενος ο οποίος φυσικά από μόνος του αυτό που έκανε ήταν να προσπαθήσει να τους εκδιώξει χωρίς να βάλει σε κίνδυνο κανέναν. Όταν πραγματοποιήθηκε κλήση προς την αστυνομία, αυτοί δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να συνδράμουν.

Άρα γεννιέται λογικά το εξής ερώτημα: τι θα γινόταν αν η κατάσταση επιδεινωνόταν και πραγματοποιούνταν συμπλοκή; Ποιος θα προστάτευε τους συναδέλφους και γενικότερα είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα δίχως την απαραίτητη προστασία προς εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες”;

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ασφαλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει