Η πρώτη Belharra!

Ιστορική στιγμή η καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN («Belharra») με την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ», στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group στη Λοριάν.

Η καθέλκυση έγινε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Η ημέρα είναι ιστορική για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι τρεις φρεγάτες Belharra που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, αφενός στην προβολή ισχύος στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, αφετέρου ως πολλαπλασιαστής ισχύος υπό το πρίσμα της διαλειτουργικότητας με τα μέσα των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας τύπου Βelharra χαιρετίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη Belharra! Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας σήμερα για τo Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ο “Κίμων” η πρώτη φρεγάτα Belharra με υψωμένη τη γαλανόλευκη, καθελκύεται στα νερά της Μεσογείου!

Πριν από 30 μήνες είχα δεσμευτεί ότι η χώρα θα αποκτήσει τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό. Και πράγματι, αυτά γίνονται τώρα πραγματικότητα. Με τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες. Με τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F16 Viper. Όπως και με τα τεθωρακισμένα και τα πυρομαχικά νέας γενιάς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει