Πνέει τα λοίσθια το Βενιζέλειο

Αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων

Μετά την διακοπή των  προγραμματισμένων χειρουργείων, αναστέλλεται η  λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων από τις 15 Οκτωβρίου στο Βενιζέλειο, σύμφωνα με απόφαση      γενικής συνέλευσης  που έγινε χθες.

“Το νοσοκομείο μας «έχει τελειώσει»,  σχολιάζουν υγειονομικοί.

Σε πλήρη απογοήτευση βρίσκονται ασθενείς, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης διαπιστώνοντας ότι καθημερινά η ζωή τους γίνεται όλο και χειρότερη.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο στο Βενιζέλειο όπου ως γνωστόν εδώ και ένα μήνα χειρουργούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, αφού έμειναν μόνο 4 αναισθησιολόγοι.

Πριν λίγες ημέρες οι ειδικευόμενοι χειρούργοι  του νοσοκομείου έδωσαν στην δημοσιότητα μια αγωνιώδη ανακοίνωση, τονίζοντας ότι εκπαιδεύονται χωρίς να μπαίνουν στο χειρουργείο.

«Κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς τους αυριανούς χειρουργούς που θα στελεχώσουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία» έγραψαν υπογραμμίζοντας ότι πλέον δεν καλύπτονται προγραμματισμένες επεμβάσεις και χειρουργείσαι μόνο αν κινδυνεύει η ζωή σου.

Η νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δείχνει την δραματική πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως είπε στην «Π» ο χειρουργός Γιώργος Κωστάκης, μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών, από τις 15 Οκτωβρίου τα πρωινά και απογευματινά ιατρεία που δέχονται προγραμματισμένα ραντεβού, σταματούν την λειτουργία τους.

«Το Βενιζέλειο έχει «τελειώσει»

«Το Βενιζέλειο έχει «τελειώσει» είπε ο κ. Κωστάκης υπογραμμίζοντας ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν βγαίνουν ούτε οι εφημερίες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που δέχεται περιστατικά από όλη την Κρήτη, ο χειρουργικός χρόνος επίσης συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου Αλέξανδρο Καφετζάκη, το ΠΑΓΝΗ είχε 21 αναισθησιολόγους και με τις παραιτήσεις έχουν μείνει 13.

Τα επίσημα  στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Σχεδόν 9.000 είναι οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν σε όλη την Κρήτη.

Αδιέξοδο στα χειρουργεία

Ο κ. Αλέξανδρος Καφετζάκης
Ο κ. Αλέξανδρος Καφετζάκης
Ο κ. Γιώργος Κωστάκης
Ο κ. Γιώργος Κωστάκης

Στο Βενιζέλειο 451 ασθενείς  της Γενικής Χειρουργικής είναι σε λίστα αναμονής, τα ΩΡΛ περιστατικά που χρειάζονται επέμβαση είναι 1.397, τα ορθοπεδικά 333 και τα νευροχειρουργικά 305.

Στο Πανεπιστημιακό, 786 άνθρωποι χρειάζονται αγγειοχειρουργική επέμβαση, 258 είναι περιστατικά της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας, τα ορθοπεδικά φθάνουν τα 394, τα ΩΡΛ τα 393, οι ασθενείς της Γενικής χειρουργικής που βρίσκονται σε λίστα είναι 182, νευροχειρουργική επέμβαση χρειάζονται 636 ασθενείς.

Από αυτό το αδιέξοδο μπορούν να βγουν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δυστυχώς δεν είναι η πλειοψηφία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει