Ημερίδα για την φαρμακευτική καινοτομία και τις σύγχρονες εξελίξεις

Το οικοσύστημα της Υγείας πλαισιώνεται από ένα διαρκώς εξελισσόμενο δίκτυο βασικών επιστημών. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΦΣΗ) αναγνωρίζοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο περιβάλλον της υγείας και θέλοντας να συνεισφέρει ενεργά στη διάχυση και την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου την 1η ημερίδα με θέμα «Φαρμακευτική καινοτομία & σύγχρονες εξελίξεις στην Ιατρική».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας εξέχουσες ομιλίες διακεκριμένοι Επιστήμονες και Ακαδημαϊκοί από το χώρο της Υγείας που διαπρέπουν με τις δράσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα στην 1η Ημερίδα μίλησαν οι:

Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης (Πρόεδρο ΔΣ ΙΤΕ, Καθ/τής Ιατρικής). Τίτλος ομιλίας: «Ιατρική Ακριβείας, καινοτόμα φάρμακα και προοπτικές για το μέλλον»

Δρ. Αλέξανδρος Πατριανάκος (Δ/ντής Καρδιολογίας ΠΑΓΝΗ, Πρόεδρος ΙΣΗ). Τίτλος ομιλίας: «Καινοτόμα φάρμακα για καρδιολογικές ασθένειες)

Δρ. Αχιλλέας Γραβάνης (Καθ/τής Φαρμακολογίας ΠΚ, Ερευνητής ΙΜΒΒ-ΙΤΕ). Τίτλος ομιλίας: «Βιοτεχνολογικά προϊόντα για νευροεκφυλιστικές νόσούς, προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον»

Δρ. Nίκος Τζανάκης (Δ/ντής Πνευμονολογίας ΠΑΓΝΗ, Καθ/τής Πνευμονολογίας ΠΚ). Τίτλος ομιλίας: «Μοντέλα πρόβλεψης και πρόληψης για την αντιμετώπιση νοσημάτων και ο δυνητικός ρόλος των φαρμακοποιών»

Δρ. Βαγγέλης Σακκαλής (Δ/ντής Ερευνών ΕΥΒΙ-ΙΠ-ΙΤΕ, CEO Traqbeat). Τίτλος ομιλίας: «Καινοτόμα συστήματα ηλεκτρονικής υγείας για τη βέλτιστη θεραπευτική παρέμβαση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής με χρόνιες νόσους»

Στην 1η Ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μελλοντική εξέλιξη της Φαρμακευτικής και Ιατρικής επιστήμης, την ανάδειξη νέων προσεγγίσεων για την επιτυχή διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων, τη σημασία της έρευνας στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ ιατρών και φαρμακοποιών για την βελτίωση της ποιότητας της υγείας των ασθενών αλλά και την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής στην Υγεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει