Γιορτάζουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Κ.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος που είναι ένας διεθνής εορτασμός της επιστήμης, της τεχνολογίας και της συμβολής τους στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Φυσικής, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ 18:00-21:00 (είσοδος από την κεντρική πύλη του τμήματος).

Τη δράση που φέτος έχει ως θέμα “Διάστημα και επιχειρηματικότητα” οργανώνει το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φοιτητές από την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και εθελοντές, ετοιμάζοντας εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το Διάστημα, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν άτομα από 6 ετών και άνω.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε το 1999 ότι η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος θα εορτάζεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου. Αυτές οι ημερομηνίες τιμούν δύο γεγονότα:

α) 4 Οκτωβρίου 1957: Εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, του Sputnik 1, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξερεύνηση του διαστήματος

β) 10 Οκτωβρίου 1967: Η υπογραφή της Συνθήκης για τις Αρχές που διέπουν τις Δραστηριότητες των Κρατών στην Εξερεύνηση και τις Ειρηνικές Χρήσεις του Απώτερου Διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και των άλλων ουράνιων σωμάτων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Κ.
Γιορτάζουν 
την Παγκόσμια 
Εβδομάδα 
ΔιαστήματοςΟι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιστημονικά κέντρα, πλανητάρια, μουσεία, εταιρείες κλπ. Το 2022 έλαβαν χώρα πάνω από 11.221 δράσεις παγκοσμίως, σε 87 χώρες.

Κρίνεται σκόπιμο η διεξαγωγή της εκδήλωσης να πραγματοποιηθεί με έως 150 άτομα συνολικά, συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται  να δηλώσουν  έγκαιρα την παρουσία τους  με προκράτηση στον σύνδεσμο

https://www.ia.forth.gr/worldspaceweek2023 , διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον παγκόσμιο εορτασμό βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα

https://www.worldspaceweek.org/.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο διάχυσης Αστρονομίας του Ινστιτούτου Αστροφυσικής, Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο στο [email protected]

Hashtags: #WSW2023 #worldspaceweek #worldspaceweek2023 #spaceandentrepreneurship.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει