Η ανακωχή και ο πόνος

Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Φίλη και μάλλον κατέληξε σε… προσωρινή ανακωχή.

«Ήταν μια ειλικρινής συνάντηση» σχολίασε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει «κοινή στόχευση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών» και να καταγραφεί η αποδοκιμασία της κυβέρνησης στην κάλπη, όπως συμπλήρωσε.

Ο κ. Φίλης είπε ότι είναι γνωστές οι διαφορές που υπάρχουν για την αναδιοργάνωση του κόμματος, με τον ίδιο να σημειώνει ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί ο αριστερός προσανατολισμός του κόμματος. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φίλης είπε ότι «η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών».

Όπως προσέθεσε, «για να κερδίσεις το Κέντρο το κερδίζεις με αριστερές πολιτικές, όπως ο Μητσοτάκης κερδίζει το Κέντρο με δεξιές πολιτικές». «Πολιτικές», συνέχισε, «που αφορούν τον πόλεμο και την ειρήνη, που αφορούν το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία, τους εξοπλισμούς, μεγάλα θέματα που διατρέχουν την καθημερινότητα του πολίτη, μαζί με τα θέματα της διαφθοράς που ενδημούν όπως ξέρετε στον δημόσιο βίο της χώρας».

Ο κ. Φίλης είπε ότι «θα έχουμε κι άλλες συναντήσεις, όχι τετ α τετ, αλλά μέσα στα όργανα, γιατί πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και να προχωρήσουμε στις προδιαγεγραμμένες διαδικασίες».  Στο ερώτημα αν εμμένει στη θέση του περί «τρίτης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε πως «ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας, τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος μας». «Διότι», συμπλήρωσε, «όταν χάνουμε στον χώρο της Αριστεράς, αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει