Τα «καρφιά» του Σκουρλέτη για το συνέδριο

Με «καρφιά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως «ολέθριο» το ενδεχόμενο να μην γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο όπως είχε αποφασιστεί.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε, μεταξύ άλλων: «Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη – αναφέρατε τον Νίκο Παππά – λένε “τι να κάνουμε; ας μην κάνουμε συνέδριο”. Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα; Η Πολιτική Γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων».

«Αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδροκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα ίσως να μην χρειάζεται (σ.σ. να συγκληθούν τα όργανα), αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε παράλληλα σε «χρεώσεις κρίσιμων θέσεων μέσω ανακοινώσεων του γραφείου τύπου και χωρίς να συζητήσουμε», λέγοντας ότι «αυτά δεν είναι ούτε στις παραδόσεις ούτε συνάδουν με δημοκρατική λειτουργία. Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πάρε τον ΣΥΡΖΙΑ στα χέρια σου και έλα να ψηφίσεις, να τον κοροϊδεύουμε ότι αυτός καθορίζει τις τύχες του κόμματος και να του αρνούμαστε να συμμετέχει σε ζητήματα καθημερινής πολιτικής, έστω και δια οργάνων».

Και συμπλήρωσε: «Δεν αντιλαμβάνομαι στην πράξη το “αδιαμεσολάβητα”. Έχει άλλου είδους στοιχεία μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει